GOD:  Tomas Rosicky briljerte da Arsenal tok seg videre fra FA-cupen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
GOD: Tomas Rosicky briljerte da Arsenal tok seg videre fra FA-cupen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

Rosicky strålte og sendte Arsenal videre

Brighton yppet seg.

Brighton - Arsenal 2-3 (0-2)

(Dagbladet): I går ble vi vitne til cupbombe etter cupbombe da flere storlag ble slått ut av FA-cupen. I dag var det Arsenals tur til å jakte avansement mot Bournemouth.

Arsenal fikk en kanonstart og briljerte til tider offensivt.

- Vi startet veldig sterkt, sier Arsene Wenger ifølge BBC. Arsenal-manageren var i likhet med mange andre overrasket over gårsdagens resultater.

- Resultatene i går var veldig overraskende. Man måtte sjekke to ganger for om det var sant. Men sånn er cupen og noe av grunnen til at folk elsker fotball.

Det gikk bare ett og et halvt minutt før Theo Walcott sendte The Gunners i ledelsen. Det var 25-åringens første scoring siden 1. nyttårsdag 2014.

I det 24. minutt doblet Arsenal ledelsen. Tomas Rosicky fant Mesut Özil med en nydelig stikker og tyskeren satte ballen trygt i mål.

Rosicky spilte gjennom til Özil, som iskaldt avsluttet til side for keeper.

Fem minutter etter hvilen slo vertene tilbake og skapte spenning i kampen. Chris O`Grady fikk vandre innover langs 16-meteren og skjøt kontant ned i det nærmeste hjørnet.

Spenningen varte i drøye ti minutter. Så stakk Arsenal fra igjen.

Rosicky vant ballen høyt i banen, spilte vegg med Giroud og klinte ballen inn på helvolley fra 16 meter. En praktfull scoring av tsjekkeren.

Men Brighton nektet å gi seg. Og med 15 minutter igjen fikk de utteling. Sam Baldock chippet ballen elegant over Szczesny i Arsenal-buret.

Championship-laget dyttet spillere fram i angrep de siste minuttene. Det ga Arsenal store rom å kontre i. Og det var bortelaget som var nærmest scoring. 2-3-resultatet sto seg kampen ut, og dermed er den regjerende mesteren trygt videre fra den 4. runden.