Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ross får beholde gullet

KANBAYASHI (NTB): OL-vinneren Ross Rebagliati får beholde gullmedaljen i storslalåm, selv om urinprøven hans viste spor av marihuana. Daniel Franck og flere av hans kamerater i snøbrettmiljøet hadde sympatiaksjoner på finaledagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Marihuana har ingen positiv effekt i snøbrettkjøring, og det er bare naturlig at han skal ha medaljen, sa Daniel Franck etter sin oppvisning i halfpipen.

  Samtlige medaljevinnere i torsdagens halfpipe støttet Franck i hans syn på diskvalifikasjonen av Ross Rebagliati.

  Daniel Franck tok OL-sølv bak sensasjonen Gian Simmen fra Sveits, men var i etterkant mest opptatt av å gi sin oppmerksomhet til Rebagliati-saken.

Tar avstand

Det norske snøbrettesset understreket at han selv ikke noen gang har brukt marihuana, heller ikke sett noe av det i snøbrettmiljøet.

  Treneren Dag Ove Karsten tar avstand fra bruk av narkotika, men poengterer sin misnøye med det uklare regelverket.

  - Alt dreier seg om IOKs bestemmelser. De har vi også tenkt å respektere og følge, sa han.

Banner under rennet

Snøbrettkjørernes aksjon for Rebagliati gikk så langt at Michael Michalchuk, en av hans landsmenn, fikk et banner i målområdet med teksten: Støtt Rebagliati. Gi ham medaljen tilbake.

  Sølvvinner Daniel Franck brukte pressekonferansen etter finalen til på eget initiativ å gi sin støtte til Rebagliati. Etter den innledningen måtte han svare på mange spørsmål som dreide seg om dopingbruk innen idretten generelt, og snøbrett spesielt.

  Rebagliati er den første som har vunnet OL-gull i snøbrettkjøring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!