Rossbach (20) inn i historiebøkene. Dette har ingen tidligere klart før

Ingen har holdt nullen lenger enn Sondre Rossbach (20) på det øverste nivået i norsk fotball. Nå retter han blikket mot Gianluigi Buffon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Sogndal - Odd 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Odds 20 år gamle sisteskanse Sondre Rossbach er historisk. Sønnen til keeperlegenden Einar Rossbach kompletterte i dag bragden som ingen tidligere har klart på øverste nivå i norsk fotball.

Erik Johannesen hadde den forhenværende rekorden da han i 1974 holdt nullen i 672 minutter i strekk. Før kampen sto Odd-keeper Sondre Rossbach med 606 minutter uten baklengs i Tippeligaen.

Rekorden var truet. Nå er den slått.

I det 66. minutt tangerte 20-åringen Johannesen, og minuttet etter tilhørte rekorden Rossbach og ingen andre. Nå er han den keeperen gjennom tidene som har spilt flest minutter uten baklengs på det øverste nivået i norsk fotball.

I moderne tid i Tippeligaen er Stabæk-keeper Mande Sayouba nærmest med 589 minutter uten baklengsmål fra 2015-sesongen.

Jakter Buffon Da Jone Samuelsen satte inn kampens eneste mål på straffe, tok Dag-Eilev Fagermo og Odd tre nye poeng i Sogndal. Odd er dermed ny serieleder før Rosenborg og Molde skal i aksjon mot henholdsvis Tromsø og Vålerenga i morgen.

Odd og Rossbach holdt nullen igjen. Nå lyder unggutens nye rekord på 696 minutter uten baklengs..

- Det var krig mot slutten, men vi klarte heldigvis å holde det helt inn. Noe av det første jeg lærte i barndommen var at keepere ikke skal slippe inn mål. Så jeg gjør jo bare jobben min, sier Rossbach til TV 2.

- Men jeg har et stykke opp til Gianluigi Buffon. Han holdt vel nullen i 16 timer eller noe. Jeg har litt å strekke meg etter, forteller 20-åringen.

Alle gode ting var tre for Samuelsen Det var to defensivt solide lag som møttes i Skien. Det bar kampen preg av. Den første store målsjansen kom etter en halvtime da Jone Samuelsen banket ballen i stolpen.

På overtid i 1. omgang fikk indreløperen en ny god sjanse, men det var først på det tredje forsøket av Odd-profilen kunne juble.

Åtte minutter etter pause fikk Odd straffe. Mens Sogndal ikke fikk medhold da de ropte på straffe ved to anledninger i 1. omgang, fikk gjestene det som de ville da Hannu Patronen taklet ballen og Bentley.

Jone Samuelsen var iskald fra straffemerket, sendte keeperen den ene veien og ballen i motsatt hjørne. Dermed ledet gjestene i Sogndal.

Et kvarter seinere kunne Rossbach juble litt for seg selv da han slo Johannesens 42 år gamle rekord. Til slutt kunne Odd-keeperen juble sammen med lagkompisene for tre nye poeng.

Men det var bare så vidt. På overtid skapte Sogndal en megasjanse etter dødball, men Rossbach reddet Kristian Opseths forsøk, og Odd slapp med skrekken nok en gang.

MATCHVINNER: Jone Samuelsen var iskald fra straffemerket og satte inn kampens eneste mål borte mot Sogndal.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
MATCHVINNER: Jone Samuelsen var iskald fra straffemerket og satte inn kampens eneste mål borte mot Sogndal. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer