Rosseli Olsen får ikke sparken etter banestormingen

- Han forstår alvoret i dette.

(Dagbladet): På en hasteinnkalt pressekonferanse i Gøteborg i dag møtte klubbdirektør Christian Lechtaler pressen i kjølvannet av Mats Rosseli Olsens banestorming på Gamla Ullevi i går. 

Der kunne Lechtaler fortelle at Rosseli Olsen vil bli ilagt sanksjoner av klubben, men hva det konkret er snakk om vil de holde internt. 

I tillegg kunne han bekrefte at Rosseli Olsen får fullføre kontrakten sin med Frölunda. 

- Mats Rosseli Olsen har to år igjen av sin avtale med oss og vi har bestemt at vi skal fullføre den avtalen. Han er her i to år til, sa Lechtaler. 

Forstår alvoret
Den norske landslagsspilleren var ikke tilstede på pressekonferansen, angivelig fordi han allerede er på vei til landslagssamling i Oslo, men klubben hadde et møte med ham i morges. 

Der la Rosseli Olsen seg flat overfor klubben. 

- Han forstår alvoret i dette. Vi hadde en samtale, og vi ønsket ham lykke til med VM-samlinga han er på vei til, sa klubbdirektøren. 

Blir utestengt fra Gamla Ullevi
Lechtaler fortalte at Rosseli Olsen tar oppstyret tungt, og at han angrer dypt på det han gjorde i går kveld. Klubbpresidenten har vært i kontakt med IFK Gøteborg og beklagetpå vegne av både klubben og Rosseli Olsen. 

Samtidig understreket Lechtaler at både Rosseli Olsen og resten av Frölunda-gjengen var der som privatpersoner, og må behandles utifra det. 

- Jeg vet at han er utestengt fra arenaen, og det er jo dumt. Hvor lenge det blir vet jeg ikke. Utover det kan jeg ikke gå inn på detaljene, jeg har ikke nok informasjon om det, men jeg regner med at det kan bli noen bøter, sa klubbdirektøren. 

Ingen positive utfordringer
I pressemeldingen fortalte Rosseli Olsen at banestormingen i utgangspunktet var ment som en positiv ting som ble oppfattet annerledes. Rosseli Olsen skal ha stormet banen etter å ha blitt utfordret av de andre lagkameratene på tribunen. 

De skal ha utfordret hverandre gjennom hele kampen, men hva slags utfordringer det er snakk om var ikke klubbpresidenten så interessert i å snakke om. 

- Det ble som det ble, og det var veldig uheldig, sa Lechtaler, men fastslo at opplysningen om at Rosseli Olsen fikk 75 000 for banestormingen ikke stemmer. 

- Hva slags positive ting kan det være snakk om?, ville en reporter vite. 

- Det her er ulovlig. Det er forbudt. Det fins jo absolutt ingenting positivt ved dette, slo han fast. 

Samtidig er det klart at flere av Rosseli Olsens lagkamerater kan straffes internt for banestormingen. 

- Ja, absolutt. Vi skal til bunns i dette, sa klubbdirektøren, og bekreftet at de allerede har snakket med flere av spillerne som var tilstede.

- Kommer dette til å påvirke forlengelsen av kontrakten til Rosseli Olsen?

- La meg si det på denne måten: Det kommer til å påvirke hvordan vi rekrutterer spillere i framtida. Vi ønsker ikke å komme i denne situasjonen igjen.