ULYKKEN: Fra venstre mot høyre ser du hvordan Marco Simoncelli faller av sykkelen og blir påkjørt av Colin Edwards og Valentino Rossi. Foto: REUTERS/Dorna via Reuters TV
ULYKKEN: Fra venstre mot høyre ser du hvordan Marco Simoncelli faller av sykkelen og blir påkjørt av Colin Edwards og Valentino Rossi. Foto: REUTERS/Dorna via Reuters TVVis mer

Rossi fortsetter med roadracing

Kjørte på bestekameraten i dødskrasjet i går.

Dagen etter dødsdramaet i roadracing der italienske Marco Simoncelli omkom, bekrefter en talsmann for bestevennen at Valentino Rossi fortsetter karrieren.

Nidobbelt verdensmester Rossi var direkte involvert i ulykken der Simoncelli mistet livet under VM-runden i Malaysia søndag. Italieneren skjenet på tvers av banen og ble truffet av motorsyklene til Colin Edwards og Rossi på plassene bak.

Simoncelli ble 24 år gammel, og han var regnet som en kommende stjerne i sporten.

Rossi var i sjokk etter dødsfallet til vennen. Mesteren har kun uttalt seg i en kort twittermelding etter ulykken.

- Sic (Simoncelli) var som en lillebror for meg. Så god på banen og så herlig i livet for øvrig. Jeg kommer til å savne ham stort, skrev Rossi.

En rekke medier spekulerer i at Rossi vil legge opp etter tragedien.

- Mange spør om «Vale» kommer til å slutte. Dette er absolutt ikke sant, og jeg er lei for i det hele tatt å måtte forklare det, sier Rossi-manager Davide Brivio.

Arrangøren har åpnet gransking av ulykken. Man ønsker blant annet å finne svaret på hva som forårsaket at Simoncellis hjelm falt av hodet hans.

(NTB)