Rossi raskest i Spania

Drar fra i sammendraget.

Italieneren Valentino Rossi var nok en gang raskest da han vant søndagens VM-runde i MotoGP på Katalonia-banen i spanske Barcelona. Nå drar han fra i VM-sammendraget.

Den populære Yamaha-føreren viste styrke og kjørte inn til seier søndag, selv om han fikk hard kamp av hjemmefavoritten Sete Gibernau som lenge ledet løpet.

Spanjolen Gibernau, som kjører for Honda, startet i første startspor. Men Rossi var nok en gang raskest og vant Katalonia Grand Prix foran over 100.000 tilskuere. De siste rundene var han suveren.

– God jobb

Rossi har vært 107 ganger på seierspallen på 146 starter og det i en alder av bare 26 år. Søndag kjørte han opp i tet tre runder før slutt.

– Det var en kjempebra løp. Eter den første runden med hard kamp kjørte jeg og Gibernau fra. Jeg hadde noen problemer med dekkene, men etter hvert startet også Gibernau å miste litt grep. Slutten av løpet var vanskelig, men artig. Dekket mistet litt grep, men sykkelen var rask og god å kjøre i svingene. Sykkelen var bra satt opp og var god. Laget gjorde en god jobb. De siste tre runden kjørte jeg godt og jeg er glad jeg vant.

Dekktrøbbel

Sete Gibernau mener dekkproblemer var grunnen til at han ikke kunne kjempe mot Rossi i de siste rundene av løpet søndag.

– Det var et godt løp. Starten var litt forvirrende. Mange kjørere kjempet. Jeg følte meg komfortabel. Sykkelen gikk bra i starten da jeg passerte Rossi. Seks runder før slutt fikk jeg store problemer med dekkene på venstresiden. Det hindret meg. Jeg kjørte saktere mot slutten fordi dekkene ikke holdt. Jeg tapte for mye tid på venstresvingene, sier spanjolen.

Marco Melandri fra Italia endte på tredjeplass søndag.

Neste VM-runde i MotoGP kjøres i Nederland.

(ANB)

BEST: Valentino Rossi fortsetter å dominere på motorsykkelen.