Rossi sikret uavgjort mot Tyskland

Scoret rett før slutt.

PUTTET: Guiseppe Rossi utliknet til 1-1. Foto: AP
PUTTET: Guiseppe Rossi utliknet til 1-1. Foto: APVis mer

Ringreven Miroslav Kloses nettkjenning holdt Tyskland i ledelsen lenge, men Italia-spiss Giuseppe Rossi sørget for et godkjent resultat med 1-1 for blåtrøyene i Dortmund.

Ikke siden 1995 har Tyskland slått Italia i en fotballkamp. Målvakt Manuel Neuer gjorde kvelden sur for Cesare Prandellis mannskap og tok det meste som kom hans vei - men bare i 80 minutter.

I det 81. spilleminutt fikk nemlig de drøyt 60 000 tilskuerne se Rossi hindre tyskerne fra å starte fotballåret med en hjemmeseier.

Da hadde hjemmelaget ledet siden Miroslav Klose sendte det i føringen etter et kvarters spill. Det var veteranens 59. landslagsscoring og hans fjerde mot Italia.

- Målet vårt kom etter veldig flott spill. Det var en underholdende treningskamp, men vi burde klart å gjøre 2-0 i den andre omgangen, sa Tyskland-trener Joachim Löw.

- Uavgjort var rettferdig. Det ville vært fornærmende med tap. Vi gjorde en god kamp på en vanskelig bane. Men vi er fortsatt bak Tyskland, og vi har mye å jobbe med, sa Cesare Prandelli.

Hans lag har falt til 13.-plass på FIFA-rankingen etter fjorårets svake VM.

Motstanden var uansett tøffere for Tysklands enn de kan vente i sin neste EM-kvalifiseringskamp. Kasakhstan venter på hjemmebane 26. mars. Dagen før spiller Italia bortekamp mot Slovenia i sin gruppe.

(NTB)