Roste Castro og ble utstengt

Miami Marlins-sjef elsker Cuba-diktatoren.

MENTE DET IKKE? Ozzie Guillen har gått tilbake på sine uttalelser om kjærlighet til Fidel Castro. Foto: REUTERS/Joe Skipper
MENTE DET IKKE? Ozzie Guillen har gått tilbake på sine uttalelser om kjærlighet til Fidel Castro. Foto: REUTERS/Joe SkipperVis mer

Baseballklubben Miami Marlins har suspendert sin manager Ozzie Guillen i fem kamper uten lønn.

Årsak: Han sa at han elsker Fidel Castro.

Guillens uttalelser i et intervju med Time har skapt storm i Miami, der en betydelig del av befolkningen er flyktninger fra Castros regime på Cuba.

- Jeg elsker Fidel Castro. Vet dere hvorfor? Mange mennesker har ønsket å drepe ham de siste 60 årene, men den jævelen er fortsatt her, sa Guillen ifølge Times nettutgave.

Flere profilerte ledere i det eksilcubanske miljøet i Miami har offentlig forlangt at Guillen får sparken, og om lag 100 demonstranter samlet seg utenfor Marlins' arena med slagord mot manageren og oppfordring til boikott av klubben.

Guillen reiste hjem til Miami fra Philadelphia, der laget spiller tre kamper denne uken, for å be om unnskyldning.

På knærne - Jeg kommer hit på knærne for å si unnskyld til hele det latinamerikanske samfunnet. Jeg er svært lei meg, flau og trist, sa Guillen og hevdet at han var blitt misforstått.

- Jeg tenkte på spansk og sa det feil på engelsk. Det jeg mente var at jeg er overrasket over at Fidel Castro beholdt makten så lenge, at en som skadet så mange mennesker fortsatt er i live, sa han.

Frittalende Guillen er opprinnelig fra Venezuela og har tidligere havnet i trøbbel for å rose landets president Hugo Chávez.

Marlins flyttet i år fra NFL-arenaen nord i Miami til en ny baseballstadion i Lille Havana. Klubben har lenge slitt med dårlige tilskuertall, men håpet å endre det ved å fri til byens store spansktalende befolkning, blant annet ved ansettelsen av en høyt profilert latinamerikansk manager.

MLB-sjefen enig - Marlins innser hvor alvorlige uttalelsene tilskrevet Guillen er. Smerten og lidelsen forårsaket av Fidel Castro kan ikke undervurderes, særlig i et samfunn fylt med diktaturets ofre, heter det i en uttalelse fra klubben.

REAKSJONEN: Gulliens Castro-uttalelser førte til demonstrasjoner utenfor Marlins Park in Miami. Foto: REUTERS/Joe Skipper
REAKSJONEN: Gulliens Castro-uttalelser førte til demonstrasjoner utenfor Marlins Park in Miami. Foto: REUTERS/Joe Skipper Vis mer

Major League-sjefen Bud Selig støtter suspensjonen.

- Guillens uttalelser var krenkende for en viktig del av samfunnet i Miami, og de har ingen plass i sporten vår, sa han.

Guillen sa på sin pressekonferanse i Miami tirsdag at uttalelsene er hans livs største tabbe og at han ikke har sovet ordentlig de tre siste dagene.

- Det er siste gang i livet mitt at jeg uttaler meg om politikk, sa han.

I Guillens fravær ledes laget av assistenten Joey Cora. Guillen er tilbake på benken til hjemmekampene mot Chicago Cubs neste uke.

(NTB-Reuters)