Roste Castro og ble utstengt

Miami Marlins-sjef elsker Cuba-diktatoren.

MENTE DET IKKE? Ozzie Guillen har gått tilbake på sine uttalelser om kjærlighet til Fidel Castro. Foto: REUTERS/Joe Skipper
MENTE DET IKKE? Ozzie Guillen har gått tilbake på sine uttalelser om kjærlighet til Fidel Castro. Foto: REUTERS/Joe Skipper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Baseballklubben Miami Marlins har suspendert sin manager Ozzie Guillen i fem kamper uten lønn.

Årsak: Han sa at han elsker Fidel Castro.

Guillens uttalelser i et intervju med Time har skapt storm i Miami, der en betydelig del av befolkningen er flyktninger fra Castros regime på Cuba.

- Jeg elsker Fidel Castro. Vet dere hvorfor? Mange mennesker har ønsket å drepe ham de siste 60 årene, men den jævelen er fortsatt her, sa Guillen ifølge Times nettutgave.

Flere profilerte ledere i det eksilcubanske miljøet i Miami har offentlig forlangt at Guillen får sparken, og om lag 100 demonstranter samlet seg utenfor Marlins' arena med slagord mot manageren og oppfordring til boikott av klubben.

Guillen reiste hjem til Miami fra Philadelphia, der laget spiller tre kamper denne uken, for å be om unnskyldning.

På knærne - Jeg kommer hit på knærne for å si unnskyld til hele det latinamerikanske samfunnet. Jeg er svært lei meg, flau og trist, sa Guillen og hevdet at han var blitt misforstått.

- Jeg tenkte på spansk og sa det feil på engelsk. Det jeg mente var at jeg er overrasket over at Fidel Castro beholdt makten så lenge, at en som skadet så mange mennesker fortsatt er i live, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer