<strong>KRITISERER:</strong> Skipresident Erik Røste er ikke fornøyd med FIS-presidentens uttalelser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KRITISERER: Skipresident Erik Røste er ikke fornøyd med FIS-presidentens uttalelser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Røste er «overrasket og skuffet» etter FIS-presidentens Johaug-uttalelser

- Det kan oppfattes som en forhåndsdømming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Erik Røste mener FIS-president Gian Franco Kasper forhåndsdømmer Therese Johaug. Kasper sier til Dagbladet at Johaug må straffes hardt hvis hun har skyld i dopingsaken.

Overfor Dagbladet advarer Kasper mot å frifinne Johaug, som har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Norges Skiforbund understreker i en uttalelse at «NSF er svært varsomme med å kommentere saken så lenge den er under behandling i Antidoping Norge», men skipresident Røste ønsker likevel å kommentere Kaspers utspill.

– Dersom FIS-president Gian Franco Kasper er riktig sitert, er jeg overrasket og skuffet. Det kan oppfattes som en forhåndsdømming, noe jeg har liten sans for, sier Erik Røste til NTB.

Kasper, president i Det internasjonale skiforbundet (FIS), sier følgende til Dagbladet:

– Jeg har ikke bevisene foran meg, så de må nordmennene vise fram. Men normalt, om hun (Johaug) er skyldig, er det helt klart at hun burde få fire år. Det er det ikke noe spørsmål om.

– Er ikke Norge lenger et godt eksempel i dopingkampen?

– De gjør det de kan, men de har heldigvis ikke så mye erfaring med dette. Fram til nå er det udiskutabelt, men det spørs hva de gjør de neste to månedene. Hvis de frikjenner den stakkars jenta uten diskusjon, så vil vi selvfølgelig ta affære. Hvis de kan bevise at hun er uskyldig er det fint, men vi får se, sier Kasper til avisen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer