INNSTILT: Visepresident i Norges Skiforbund, Erik Røste, har takket ja til å stille som kandidat til presidentposten.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
INNSTILT: Visepresident i Norges Skiforbund, Erik Røste, har takket ja til å stille som kandidat til presidentposten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Røste innstilt som ny skipresident

Sverre K. Seeberg gir seg etter ti år.

Sverre K. Seeberg gir seg som skipresident etter ti år. Han blir trolig erstattet av Erik Røste (Gjøvik), som er innstilt som ny president.

Avgjørelsen faller på skitinget i Hamar 16.- og 17. juni. Røste har i fire år vært visepresident.

- Jeg har takket ja til å stille som kandidat, men det er selvfølgelig opp til skitinget å velge president. For meg har skifamilien vært en del av livet i snart 35 år. Jeg er veldig motivert til å lede et forbund med seks forskjellige og spennende grener, der vi har organisert tusenvis av frivillige gjennom 16 skikretser og 1150 skiklubber. Jeg må si det føles som et privilegium å være innstilt til det fremste tillitsvervet i Norges nasjonalidrett og til verdens beste skinasjon, sier Røste.

Slik begrunner valgkomiteens leder, Arvid Sulland innstillingen:

- Det kommer neppe som noen stor overraskelse at Erik er valgkomiteens presidentkandidat. Eriks lange og brede bakgrunn fra sportslige og politiske nivåer i klubb og forbund, og hans bakgrunn og resultater fra næringsliv gir oss trygghet for at Erik er et sikkert valg til å lede norsk skisport de neste to årene.

Kristin Vestgren Sæterøy fra Aron skiklubb er innstilt som visepresident etter å ha vært styremedlem i to år. Eva Tine Riis-Johannessen fra Ready er foreslått som nytt styremedlem. Det samme er Tove Moe Dyrhaug fra Meråker. Hun har jobbet i Rosenborg siden 2005.

(NTB)