Røste innstilt som ny skipresident

Sverre K. Seeberg gir seg etter ti år.

INNSTILT: Visepresident i Norges Skiforbund, Erik Røste, har takket ja til å stille som kandidat til presidentposten.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
INNSTILT: Visepresident i Norges Skiforbund, Erik Røste, har takket ja til å stille som kandidat til presidentposten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Sverre K. Seeberg gir seg som skipresident etter ti år. Han blir trolig erstattet av Erik Røste (Gjøvik), som er innstilt som ny president.

Avgjørelsen faller på skitinget i Hamar 16.- og 17. juni. Røste har i fire år vært visepresident.

- Jeg har takket ja til å stille som kandidat, men det er selvfølgelig opp til skitinget å velge president. For meg har skifamilien vært en del av livet i snart 35 år. Jeg er veldig motivert til å lede et forbund med seks forskjellige og spennende grener, der vi har organisert tusenvis av frivillige gjennom 16 skikretser og 1150 skiklubber. Jeg må si det føles som et privilegium å være innstilt til det fremste tillitsvervet i Norges nasjonalidrett og til verdens beste skinasjon, sier Røste.

Slik begrunner valgkomiteens leder, Arvid Sulland innstillingen:

- Det kommer neppe som noen stor overraskelse at Erik er valgkomiteens presidentkandidat. Eriks lange og brede bakgrunn fra sportslige og politiske nivåer i klubb og forbund, og hans bakgrunn og resultater fra næringsliv gir oss trygghet for at Erik er et sikkert valg til å lede norsk skisport de neste to årene.

Kristin Vestgren Sæterøy fra Aron skiklubb er innstilt som visepresident etter å ha vært styremedlem i to år. Eva Tine Riis-Johannessen fra Ready er foreslått som nytt styremedlem. Det samme er Tove Moe Dyrhaug fra Meråker. Hun har jobbet i Rosenborg siden 2005.

(NTB)