Røste leder Norge i ski-VM

Setter minimumsmål om fem gull.

LEDER NORGE I VM: Visepresident i Skiforbundet, Erik Røste (tv) blir ansvarlig for Norges tropp under VM i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LEDER NORGE I VM: Visepresident i Skiforbundet, Erik Røste (tv) blir ansvarlig for Norges tropp under VM i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Erik Røste (50) blir norsk hovedleder under ski-VM i Oslo neste år.

Han er visepresident i Norges Skiforbund og har en fortid som norsk landslagstrener i langrenn.

Opplendingen blir i utgangspunktet leder for en aktiv tropp bestående av 18 langrennsløpere, ni hoppere og fem kombinertutøvere. Røste blir overordnet prosjektleder for en tropp som har som mål å gjøre Norge til beste nasjon med en minimumsforventning om fem gullmedaljer.

- Ideen om en hovedleder dukket opp før sommerferien. Vi fant ut at vi ville prøve dette foran et VM på hjemmebane. Så får vi evaluere i etterkant å se om dette er noe vi kan ta opp på senere mesterskap også, sier Røste til NTB.

Norge opererte med en hovedleder i tidligere år, men tittelen og funksjonen har ikke vært i bruk på 2000-tallet.

- Det er sportssjefene som styrer. Jeg skal ikke legge meg opp i det. Min funksjon skal være overordnet og styre med fellessting som innkvartering, akkrediteringer, billetter og sponsoroppfølging. Sportssjefene rapporterer til meg, og jeg skal fungere som en slags koordinator. Dess bedre forberedt vi er, dess bedre er det. Dessuten vet vi at det alltid vil dukke opp noe ekstra, og da kan jeg være der og fungere som en buffer, sier Røste.

Ski-VM arrangeres i perioden 24. februar - 6. mars.

- Jeg er overbevist om at dette verdensmesterskapet vil bli like stort og godt gjennomført som OL i Lillehammer i 1994 og VM i Trondheim i 1997, mener hovedleder Røste.

(NTB)