PÅ VEI TIL RUSSLAND: Etter fem sesonger i ungarske Györ er Katrine Lunde på vei til den russiske toppklubben Rostov. Hun har skrevet toårskontrakt med russerne og starter i sin nye klubb 1. juli. Foto: Bjørn Langsem
PÅ VEI TIL RUSSLAND: Etter fem sesonger i ungarske Györ er Katrine Lunde på vei til den russiske toppklubben Rostov. Hun har skrevet toårskontrakt med russerne og starter i sin nye klubb 1. juli. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Rostov har ressurser til å bli best i Europa

Derfor sa Katrine Lunde (34) ja til russisk toppklubb.

(Dagbladet): To og en halv uke etter at hun sa nei til å fortsette i Györ, så har den norske målvaktslegenden Katrine Lunde sagt ja til en lukrativ toårskontrakt med den russiske toppklubben Rostov.

- Jeg hadde en del muligheter, men magefølelsen sa at Rostov er det beste valget for meg og familien min, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Fem uker unna fødsel Hun er bare fem uker unna termin med sin førstefødte, ei datter Katrine og hennes serbiske kjæreste Nikola Trajkovic har gitt navnet Atina.

Nikola snakker russisk og hans kontrakt som fotballspiller i ungarske Györ går også ut til sommeren. Nå ser paret framt til å starte sin nye tilværelse som en familie på tre i Rostov NaDanu, helt sør i Russland, på grensa til Ukraina.

Vil til topps Sportslig går Katrine Lunde til en velstående klubb, med ferske ambisjoner om å ta opp kampen mot ungarske Györ om tronen som den beste klubben i Europa.

- Rostov har ressurser til å bli best i Europa, og det er det som er klubbens plan. Derfor blir det også hentet inn flere spillere, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Starter 1. juli Hun var en av de best betalte i Györ - som hun har vunnet Champions League med de to siste årene.

Etter det Dagbladet erfarer kunne hun velge og vrake blant en rekke lukrative tilbud nå - og Rostov har garantert bladd lagt en pen avtale på bordet for å sikre seg verdens kanskje aller beste målvakt.

1. juli skal hun og familien være på plass i det som blir Katrine Lundes fjerde proffklubb, etter Aalborg (2004-07), Viborg (2007-10) og Györ (2010-15).

Dansk trener I Rostov får hun treneren fra tiden i Aalborg, danske Jan Leslie, som ny sjef. Det var også viktig i valget av klubb.

- I Jan Leslie vet jeg hva jeg får. Han er en ålreit type, og kjører typisk skandinavisk stil, med 6-0 forsvar. Det passer bra for meg, som har min styrke på skudd utenfra, sier Katrine Lunde.

- Jeg har også snakket med en del folk som kjenner til klubben fra før, og de har bare godord å si. Det er gode folk i Rostov, og når de i tillegg har ressurser til å satse mot europatoppen, så var det egentlig et ganske enkelt valg, selv om det nok blir vanskelig å vinne Champions League allerede det første året.

Om Katrine og Rostov skulle oppfylle drømmen om seier i Champions League, så vil det i så fall bli med sin tredje klubb. Hun vant også Champions League to ganger med danske Viborg.

Møttes i Ungarn Rostov leder den russiske Superligaen, og er på vei mot klubbens første seriegull på 17 år.

Fordi hun nærmer seg fødsel, så reiste ikke Katrine Lunde til Russland for å se på forholdene i klubb og by. Forhandlingene har foregått i Györ.

- Svangerskapet har gått veldig bra, men nå gleder jeg meg til å bli ferdig med fødselen, sier Katrine Lunde.