Rostovtsev brakk beinet

Den russiske skiskytterstjernen Pavel Rostovtsev brakk beinet under en skøytetur i slutten av april.

Rostovtsev, som ble verdensmester i sprint og jaktstart i slovenske Pokljuka i 2001, var sammen med venner på opplevelsestur langt unna sivilisasjonen da uhellet skjedde.

32-åringen falt på skøyter og pådro seg et komplisert brudd i venstre ankel. Uhellet skjedde 40 kilometer fra nærmeste vei.

Turkameratene fikk stabilisert pasienten, fraktet ham til en hytte og tilkalt hjelp. Svært dårlig vær gjorde at Rostovtsev med store smerter ble liggende i hytta et døgn før han kunne fraktes ut med helikopter.

Etter først å ha blitt behandlet på et lokal sykehus i den asiatiske delen av Russland, ble Rostovtsev operert i hjembyen Krasnojarsk 30. april. Legene satte inn metallskruer og operasjonen regnes som vellykket. Han ble utskrevet 10. mai.

- Legene sier skaden allerede er 50 prosent leget og regner med at beinet vil bli helt bra igjen. Jeg håper å starte opptreningen i begynnelsen av juni og tror jeg rekker å forberede meg skikkelig til kommende sesong, sier Pavel Rostovtsev i en kommentar til Det internasjonale skiskytterforbundets offisielle nettsted.

NTB