Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roterud IL vant «Klubben i mitt hjerte»

Etter intens kampanje.

ROTERUD (Dagbladet): For å sikre seg seieren sin klasse har ildsjelene i Roterud IL misjonert og mobilisert intenst de siste to ukene. Alle som nærmer seg lokalsamfunnet utenfor Lillehammer, må forbi plakater med «Stem Roterud». Flygesedler er delt til de rundt 1200 husstandene, lokalavisa har engasjert seg, og e-postoppfordringene har florert.

- Vi har noen flinke og ivrige folk her som har tatt skikkelig tak. Vi har hatt kampanjer for de cirka 450 som er medlemmer, og de som bor her, og vi har fått med oss en del andre som ikke er engasjert i klubben også, sier Tor Arne Ringstad.

Han er leder av et idrettslag som har fått en viktig rolle for folk.

- Rundt her er det unge byggefelt med mange barneforeldre. Vi jobber for at Roterud skal være et samlingspunkt for folk. Det er ikke langt til byen, men det er et lite lokalsamfunn der skolen, idrettslaget og den lokale butikken blir viktige.

Dugnadsånden

Etter at mer enn 150 000 stemmer er opptelt, kan Ringstad og resten av Roterud IL feire. Uansett utfall av kåringen var det planlagt bruktmarked i dag. Nå blir det også kakefest.

De 300 elevene ved Røyslimoen skole tjuvstartet i går, da Dagbladet kom på besøk for å overbringe de gode nyhetene. Det var ikke vanskelig å se hvor stort engasjementet for klubben er.

Dugnadsånden er sterk i Roterud, forteller Ringstad, og det er vanligvis noe på gang. I løpet av fjoråret ordnet klubben seg kunstgressbane, nytt klubbhus og ny kiosk. Prosjektene ble finansiert av lokale sponsormidler, men også av 110 000 kroner klubben samlet inn i en flaskepanteaksjon.

JAAAAAA: Jubelen var stor blant skolebarna på Roterud. 300 elever feiret seieren i Klubben i mitt hjerte og gevinsten fra Norsk Tipping. Ildsjelers iherdige kampanjevirksomhet gjør at klubben nå har 75 000 kroner å bruke på å utvidet tilbudet i idrettsklubben videre. Foto: Kristin Svorte
JAAAAAA: Jubelen var stor blant skolebarna på Roterud. 300 elever feiret seieren i Klubben i mitt hjerte og gevinsten fra Norsk Tipping. Ildsjelers iherdige kampanjevirksomhet gjør at klubben nå har 75 000 kroner å bruke på å utvidet tilbudet i idrettsklubben videre. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Barna i sentrum 

Ved åpninga av den nye banen var det korps, lokalpolitikere, fallskjermhoppere og 700 ivrige tilhengere på plass. Alt med barna i sentrum. Det er ikke snakk om utvikling av spillere til A-lag og toppspill.

Det er snakk om å aktivere barn.

- Det dreier seg om ungene. Vi er et barneidrettslag med skigruppe, fotball og idrettsskole. Vi håper å få dem med i idretten, la dem ha det moro, og bidra til at de får en aktiv livsstil.

Spesielt stolte er drivkreftene i klubben av at så mange jenter er med i fotballgruppa.

- De er nesten hundre jenter som spiller fotball. Problemet er egentlig å få plass til alle sammen her. De fleste må jo trene mellom fem og åtte, så det kan bli ganske trangt, sier Ringstad, som selv har to åtteåringer i klubben, og en toåring han håper blir med etter hvert.

- Vant vi?

Hvordan de 75 000 kronene klubben får for seieren skal brukes, er ikke avgjort ennå, sier klubblederen. Neste år er det hundreårsfeiring for Roterud IL, men pengene svis nok ikke av på fyrverkeri.

Roterud IL vant «Klubben i mitt hjerte»

- Har vi virkelig vunnet? Det er ikke sikkert hva vi vil bruke de pengene på, men det som er sikkert, er at de skal brukes slik at de kommer flest mulig til gode.

Fram til nå har barna måttet skifte klubb når de begynner på ungdomsskolen, men med ny bane på plass håper ildsjelene at klubben snart vil ha tilbud også til de litt eldre.

- Vi håper å få med ungene lenger, men det handler om fasiliteter. Nå håper vi å få mer på plass, men alt skal gjøres på en måte som appellerer til barna, sier Tormod Evensen, nestleder i klubben.

Men, som Nils Morten Balto, en av initiativtakerne til de to siste ukenes aksjoner, sier:

- Det her er ganske moro for de voksne også.

Drømmen om en ny fotballbane og et sted ungene kan gå på skøyter, er allerede på plass.

Roterud IL vant «Klubben i mitt hjerte»
HJERTE FOR KLUBBEN: Roterud IL.
BARNA I SENTRUM: Ungene er viktigst i Roterud.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling