Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rotet bort 3-0

Brann rotet det skikkelig til for seg og klarte bare 3-3 og ett poeng mot Stabæk etter å ha ledet 3-0.

Martin Andresen ble Bergens mest forhatte mann da han utlignet til 3-3 like før slutt søndag. Scoringen gjør at Mons Ivar Mjelde bare har én seier på 10 forsøk som Brann-trener.

- Frykten for å tape blir større enn lysten til å vinne, sa Mjelde.

- Da vi fikk det første målet, hadde jeg virkelig tro på seier. Vi hadde sjanser nok til å punktere kampen før pause, sa Brann-treneren.

Martin Andresen ble den store helten hos Stabæk.

- I 2. omgang var det vi som klarte å flytte beina raskest. Brann ble fryktelig nervøse. Det er tydelig et lag blottet for selvtillit, sa Andresen.

Brann fikk en drømmestart i solskinnet i Bergen. Etter en drøy halvtime ledet vertene 3-0, og de 7806 tilskuerne kunne tenke tilbake til 8-1-seieren i 2001.

Tre mål på 13 minutter

En god Seyi Olofinjana ga Brann ledelsen etter 21 minutter. Sju minutter senere skulle forrige sesongs toppscorer i 1. divisjon, Thomas Lund, få sin første nettkjenning i eliteserien. Målet kom etter strålende Brann-spill som endte med innlegg fra Tommy Knarvik på hodet til Lund.

Knarvik selv la på til 3-0 etter 33 minutter - Branns tredje scoring på 13 minutter.

Thomas Finstad reduserte seks minutter før pause da han fikk heade på et innlegg fra venstre. Brann kunne uansett gå til pause med en fortjent 3-1-ledelse.

Men Stabæks reduseringsmål var tydeligvis ikke det Brann trengte. Branimir Poljac reduserte til 3-2 etter 64 minutter bak en sjanseløs Brann-keeper Håkon Opdal. Poljac kom inn etter hvilen for Finstad, som skadet seg da han ordnet 3-1-målet.

- Nå fryktet Brann-fansen at Brann skulle kollapse slik Aalesund gjorde det i vårkampen mot bergenslaget - da 3-0 ble 3-3.

10 bak Rosenborg

Det så ut til at Brann skulle hale i land seieren, men like før slutt ordnet Andresen poengdeling med et volleyskudd til venstre for keeper. Den scoringen gjorde at Stabæk gikk opp på 2. plass foran Bodø/Glimt, men hele 10 poeng bak serieleder Rosenborg.

- I pausen sa jeg til spillerne at hvis vi scoret det første målet i 2. omgang, ville Brann få store problemer. Og det fikk de, sa en lettet Stabæk-trener Gaute Larsen, som spilte med kun tre mann i forsvar de siste sju-åtte minuttene.

- Jon Knudsen holdt oss inne i kampen med flere gode redninger i 1. omgang, skrøt Larsen.

Etter 3-3 var Branns eneste trøst at begge lagene på nedrykksplass, Aalesund og Tromsø med fem poeng hver, tapte. Brann har sju poeng og ligger fortsatt på kvalikplassen.

(NTB)

Seyi Olofinjana scoret det første av Branns tre mål før pause.
...men Martin Andresen (t.v.) reddet ett poeng for Stabæk med sin scoring på overtid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media