Rotet bort poengene

Godset hadde tre poeng i lomma, men glemte Sigurd Rushfeldt.

(Dagbladet.no): Tromsø-Strømsgodset 2-2 (1-1)

Strømsgodset var sekunder unna å sikre fullstendig arbeidsro foran de to siste seriekampene. Det ville imidlertid Sigurd Rushfeldt være bekjent av, og to minutter på overtid stanget han inn Tromsøs andre for kvelden og sitt niende mål for sesongen.

– Jeg synes ikke vi var gode nok i dag. Vi gir bort ballen alt for lett. Vi var ikke bedre enn Godset, og da er uavgjort greit. Det å være god handler om å være stabil, og å kunne levere selv på en litt dårlig dag, sier Rushfeldt til Nordlys etter kampslutt.

Tromsø-kapteinen er heller ikke imponert over  «Gutans» arbeidsinnsats. 

– Vi må engasjere oss mer, lyder den klare beskjeden fra Rushfeldt.

Han er dermed helt på linje med sjefen sjøl, Steinar Nilsen.

- Resultatet er ok for oss, slik det var i dag. Men jeg og spillerne er bare passelig fornøyde nå. Vi spiller på 90 prosent, og det er ikke godt nok uansett hvilket Tippeligalag vi møter.

– Kan ikke gardere seg mot «Rush»

Trenerkollega Dag-Eilev Fagermo forsøkte på sin side å finne de positive sidene ved Strømsgodsets prestasjon, som ifølge treneren står til godkjent. 

KORTVARIG LYKKE: Godset-spillerne svevde lenge høyt på Fredrik Winsnes scoring mot Tromsø. Det skulle imidlertid ikke vare. Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
KORTVARIG LYKKE: Godset-spillerne svevde lenge høyt på Fredrik Winsnes scoring mot Tromsø. Det skulle imidlertid ikke vare. Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

– Vi visste at vi ville møte et formsterkt Tromsø-lag på bortebanke så derfor er prestasjonen godkjent. Vi rundspiller Tromsø i 1. omgang og fortsatte i 2. omgang. At vi taper kampen på overtid kan man ikke gardere seg mot når motstanderen har en kvalitetsspiller som Sigurd Rushfeldt, mener Fagermo ifølge NTB.

Oppgjøret begynte pent og pyntelig med et hjemmelag som så ut til å legge seg lavt med laget fra første minutt, og lot Strømsgodset få trille ball uten at Dag-Eilev Fagermos disipler evnet å legge noe særlig press på vertene. Etter en tam åpning skulle det imidlertid tenne til etter 12 minutter.

Moldskred-magi

Morten Moldskred var et aktivum ute på Alfheims kunstige underlag, og ålesunderen skulle vise seg fra sin aller kaldeste side da han lurende offsidegrensen fanget opp en smart flikk fra spissmakker Sigurd Rushfeldt på rundt 16 meter. Og selv om Espen Johnsen været faren og kom stormende ut fra streken i all hast, var Moldskred alltid herren over situasjonen. Ingrediensene i måloppskriften var enkel, men selve utførelsen avansert. Med stor presisjon løftet han ballen i høy, høy bue over den utrustende Godset-keeperen. En skikkelig lekkerbisken fra Moldskred, hans niende nettkjenning for året.

I tospann med Sigurd Rushfeldt har den hurtige spissen mye av æren for at Tromsø-publikummet ikke er plaget med de vante nedrykksnervene som gjerne har kommet snikende til «Ishavsbyen» når dagene blir mørkere. Duoen har med giftig samspill stilnet kritikerne av salget av Ole Martin Årst i sommer.

Bestemt Nordkvelle - iskald Bergdølmo

Hjemmelaget skulle ikke få nyte mange minuttene i føringen. Ikke så lenge Godet-vingen Fredrik Nordkvelle fikk bestemme. Etter at stadionuret nærmet seg 20 minutter spill, brøytet han seg resolutt rydning mellom to Tromsø-spillere før han ble hektet av et TIL-bein. Dommer Kjetil Sæhlen pekte resolutt på straffemerket, og en gyllen mulighet for André Bergdølmo.

Veteranen som alltid leverer varene fra elleve meter, sendte ballen kontrollert nede til høyre, mens Sead Ramovic gjettet på motsatt hjørne. Dermed var lagene igjen à jour, og Bergdølmo Godsets mestscorende i sin comeback-sesong i norsk fotball med seks mål; alle fra straffe- eller direkte frispark

Utligningsmålet var også en døråpner for en morsommere kamp i polarhøstmørket, og lagene vekslet stadig mellom forsvar og angrep. Likevel manglet det mye på presisjonen på den offensive tredjedelen av banen hos begge lag. Et trekk som var symptomatisk for store deler av oppgjøret.

Winsnes-kanon

Virkelig farlig igjen ble det først da gjestene fikk frispark rundt tretti meter fra vertenes mål. Godsets midtbaneanker Fredrik Winsnes lot det stå til og sendte i vei et hardt og lavt skuddforsøk. Ballen så ut til å endre retning i et TIL-bein på veien mot nettmaskene, en endring som medførte at ballen snek seg inn via stolpen. Selvfølgelig var det en meget god avslutning av den tidligere RBK-eren, men en keeper av Sead Ramovic’ nivå burde være kapabel til å avverge fra denne distansen. Uansett var Godset i føring, og med alle tiders utsiktt til å hente med seg tre sterke bortepoeng.

Tromsø tok ikke affære umiddelbart, men etterhvert som tiden var i ferd med å renne ut, spilte hjemmelaget bortelaget lavere og lavere. Og selv om drammenserne maktet å renske det meste unna, skulle to av poengene gå tapt to minutter på overtid.

Hodeløst

En av Sigurd Rushfeldts store styrker som fotballspiller er hodestyrken, derfor var det ikke nevneverdig lurt å slippe markeringen på TIL-kapteinen da et innlegg ble pumpet inn i boksen fra venstrekanten. Upresset og på kort hold, måtte Espen Johnsen strekke våpen, og utligningen var et faktum.

Dermed blir man sittende på nåler i Drammen ihvertfall i en uke til, vel vitende om at Start lurer fire poeng bak på den uønskede kvalifiseringsplassen.

PS! Godsets finske midtbanekriger Keijo Huusko fikk femten minutter foran sitt fremtidige hjemmepublikum på Alfheim. Han presenterte seg blant annet med en kraftig tofotstakling på Helge Haugen. 

ISKALD: Morten Moldskred stod for dagens øyeblikk på Alfheim med en utsøkt lobb.
HARD NEGL: Godset-Fagermo mener Sigurd Rushfeldt er vanskelig å gardere seg mot. Her i duell med en annen målscorer, Fredrik Winsnes.