DÅRLIG AVSLUTNING: Suzann Pettersen var med i seierskampen i Florida, men en dårlig avslutning lørdag sendte henne ned til delt sjetteplass. Foto: Sam Greenwood / AFP / NTB Scanpix
DÅRLIG AVSLUTNING: Suzann Pettersen var med i seierskampen i Florida, men en dårlig avslutning lørdag sendte henne ned til delt sjetteplass. Foto: Sam Greenwood / AFP / NTB ScanpixVis mer

Rotet bort seierssjansene mot slutten

En dårlig avslutning med bogey på 16. og 17. hull ødela Suzann Pettersens seierssjanser i hennes sesongdebut på LPGA-touren. Det endte med delt 6.-plass i Florida.

Jang Ha-na fra Sør-Korea greide derimot birdie på to av de tre siste hullene og tok sin første LPGA-tittel. Hun holdt unna for tenåringene Lydia Ko og Brooke Henderson.

Pettersen var på delt 5.-plass fem slag bak lederne etter at den avbrutte 3. runden i Ocala var ferdigspilt lørdag. Etter 11 hull på siste runde var hun tre slag under par for dagen og med i seierskampen for fullt.

Flere enn de tre birdiene hun hadde greid til da ble det ikke, og med bogey på to av de tre siste hullene måtte hun nøye seg med en hederlig plassering. Hun endte fire slag bak vinneren.

Jang har hatt en fantastisk sesongstart. Forrige helg ble hun den første som har greid hull-i-ett på et par fire-hull i LPGA-tourens historie. Lørdag jublet hun for sin første turneringsseier.

- Det føles som jeg har ventet lenge, men nå har jeg en veldig god følelse, sa hun.

Hun tok ledelsen for godt med birdie på 16. hull. Hun lot gledestårene renne etter å ha satt punktum med en ny birdie. Hun seiret to slag foran canadiske Henderson.

Ko var i delt ledelse med Jang før siste runde, men en 75-runde sendte henne ned til delt tredjeplass.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram