Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rotete Romøren leder VM

Tre østerrikere jager like bak. Ljøkelsøy er slått ut.

(Dagbladet.no): Verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren beholdt ledelsen etter det andre av fire individuelle hopp under skiflygings-VM i Oberstdorf, Tyskland.

Ørna fra Hosle slo av akkurat én meter og landet på 213,5 meter i det andre hoppet. Det gir 424,1 poeng sammenlagt, og altså førsteplass foran dag to.

- Herlig at det gikk så bra

- Det er herlig at det ble så bra, for jeg føler meg litt ukomfortabel på toppen. Jeg er litt rotete og nervøs og har ikke den feelingen som gjør at jeg slapper av. Men dette blir bare bedre og bedre, sier Romøren til NRK.

Men de som måtte tro at østerrikerne har en nedadgående formkurve, må tro om igjen. 

Halvveis i konkurransen har de tre hoppere (Gregor Schlierenzauer, Martin Koch og Thomas Morgenstern) på plassene bak Romøren.

Ingen andre nordmenn er på topp 10. Med 200 meter, og 390,6 poeng til sammen, falt Tom Hilde noe nedover på lista, fra andre 8.- til 11.-plass fra første til andre hopp.

- Må ta med meg følelsen av å fly

image: Rotete Romøren leder VM

Både Anders Jacobsen og Anders Bardal hoppet seg derimot litt opp, med henholdvis 202,5 og 194 meter, som gir 14.- og 23.-plass så langt.

Men oppturen til tross, Jacobsen er ikke helt fornøyd.

- Det blir litt halvveis og nølende, så jeg har en jobb å gjøre før de to siste hoppene i morgen. Men mye kan skje i skiflyging, så først og fremst må jeg ta med meg følelsen av å fly, sier han til NRK.

Regjerende verdensmester Roar Ljøkelsøy klarte ikke å plassere seg blant de 30 beste i første runde, og han er dermed slått ut av konkurransen.

Etter første runde:

(Dagbladet.no): Den første VM-runden i Oberstdorf i dag ga både norske opp- og nedturer.

- Vi får til noen fantastiske hopp, men laginnsatsen er likevel litt skuffende, oppsummerer landslagssjef Mika Kojonkoski for NRK.

Romøren-ledelse

image: Rotete Romøren leder VM

For å ta det positive først:

Bjørn Einar Romøren slo til med 214,5 meter og relativt gode stilkarakterer. Det ga en poengsum på 212,4 og ledelse etter ett av fire individuelle VM-hopp (ett til i dag, og to i morgen).

Avstanden ned til andremann Gregor Schlierenzauer (Østerrike) er 4,5 poeng. 

Bardal videre med et nødskrik

Blant det positive tar vi også med at unge Tom Hilde fortsatte sin gode sesong med 203 meter og 197,1 poeng. Det gir åttendeplass så langt.

Anders Jacobsen var ikke helt i samme klasse som Romøren og Hilde. Han måtte nøye seg med 194,5 meter, 185,4 poeng og 15.-plass.

Enda mer skuffet var Anders Bardal, som sank sammen på kne og holdt seg for ansiktet på sletta etter sitt hopp. 178,5 meter og 164,2 poeng holdt til 28.-plass.

Ljøkelsøy utslått

FLY, FLY! Bjørn Einar Romøren har fått en meget god start på skiflygings-VM i Oberstdorf, Tyskland. Foto: BARBARA GINDL/EPA/SCANPIX
FLY, FLY! Bjørn Einar Romøren har fått en meget god start på skiflygings-VM i Oberstdorf, Tyskland. Foto: BARBARA GINDL/EPA/SCANPIX Vis mer

Dermed er han videre, med to plassers margin.

Dette i motseting til regjerende verdensmester Roar Ljøkelsøy, som rett og slett er utslått. 176 meter ga 161,2 poeng og 32.-plass. Bare de 30 beste får fortsette konkurransen.

- Jeg ble for defensiv og kom for langt fram. Det er veldig kjedelig, sa «Ljøken» til NRK.

image: Rotete Romøren leder VM
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media