Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røthe innrømmer: - Jeg er for dårlig til å holde meg frisk

Sykdom har ødelagt.

SYKDOMSPREGET SESONG: Sjur Røthe mener han ikke har vært flink nok til å holde seg frisk denne sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SYKDOMSPREGET SESONG: Sjur Røthe mener han ikke har vært flink nok til å holde seg frisk denne sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjur Røthe avsluttet langrennssesongen med NM-sølv på femmila på Beitostølen, men sykdom har likevel ødelagt mye av vinteren for vossingen.

Foran neste sesong varsler Røthe at det må tas grep for å unngå at sykdom igjen blir gjennomgangsmelodien.

- Jeg er rett og slett for dårlig til å holde meg frisk. Det må jeg finne ut av, sier han til NTB.

- Hva skyldes det?

- Jeg er litt usikker på det, men jeg merker at når den første sykdomsperioden kommer, baller det ofte på seg. I vinter begynte det med en forkjølelse, så ble det influensa og rett før NM kom det en ny forkjølelse, sier vossingen og tilføyer:

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, men problemene kan nok skyldes en kombinasjon av flere ting. Som idrettsutøver ligger man hele tiden på grensen av hva kroppen tåler, og da er det lett å bli syk.

Lørdag avsluttet han i alle tilfeller sesongen med en opptur, til tross for at de siste kilometerne av femmila på Beitostølen var smertefulle.

- Det var veldig moro i 40 kilometer, og deretter var det veldig vondt i ti kilometer. Sisterunden var grusom. Jeg var helt på stålet og kunne egentlig tenkt meg å svinge mot mål etter fire mil, sa Røthe.

Gullduellen mot Martin Johnsrud Sundby var han godt inne i fram til ut på sisterunden.

- Jeg hadde trua på at jeg kunne matche ham inntil sisterunden. Jeg hadde øyekontakt med ham i løypa, og det var noen grimaser der. Det var ikke bare jeg som var sliten, sa han.

(NTB)