Røthe kapret NM-gullet på femmila

Hans Christer Holund gikk i kanontempo mot slutten av NM-femmila i fri teknikk i Alta, men Sjur Røthe holdt så vidt unna og sikret gullet.

NYTT GULL: Sjur Røthe kjempet seg inn til seier på femmila i Alta lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NYTT GULL: Sjur Røthe kjempet seg inn til seier på femmila i Alta lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Røthe gikk inn til gull på ti kilometer klassisk fredag. Lørdag fulgte han opp med nok en triumf, denne gang på 50 kilometer i fri teknikk. Han var 10,1 sekunder foran sølvvinner Holund. Espen Udjus Frorud gikk inn til en imponerende bronseplass. Han var halvannet minutt bak.

Røthe har endelig funnet riktig medisin for sine kroniske revmatiske plager, og hans avslutning på sesongen har vært riktig så bra. 29-åringen har hatt mye motgang, og en stund sto han i fare for å måtte legge opp. Men under NM del 2 i Alta har han virkelig fått det til å stemme.

Grep om gull

Røthe var i delt ledelse med Simen Andreas Sveen etter passering 1,3 kilometer. Simen Hegstad Krüger var da 3,4 sekunder bak, mens Holund var 6,7 bak. Men så sveivet Røthe i gang maskineriet for alvor. Etter sju kilometer var han 16,2 foran Sveen, og etter ti kilometer hadde Sveen 21,5 sekunder opp. Krüger var da 23,9 bak lederen. Holund var da 50,6 sekunder bak, men sistnevnte hadde på forhånd varslet en rolig åpning.

Etter 21,3 kilometer så Røthe ut til å ha koblet et jerngrep om gullet. Avstanden ned til Krüger og Sveen var henholdsvis 58,8 og 59,2 sekunder. Holund på fjerde var 1.17,2 bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer