Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny verdenscupseier til Sjur Røthe

Røthe med utklassingsseier på Johaug-nivå: - Framstår som verdens beste skiløper

Sjur Røthe vant tremila på Beitostølen hele 35 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby og russiske Andrej Melnichenko.

SUVEREN SEIER: Sjur Røthe herjet med verdenseliten på 30 km fristil på Beitostølen. Foto: Bildbyrån
SUVEREN SEIER: Sjur Røthe herjet med verdenseliten på 30 km fristil på Beitostølen. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): De norske allroundgutta så ut til å kose seg i smertemarerittet på den knallharde tremila i snøværet på Beitostølen.

I fraværet til Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen herjet de knallsterke norske kapasitetsløperne, akkurat slik Therese Johaug gjorde i kvinneklassen tidligere på dagen.

Kvintetten Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund startet knallsterkt og sørget faktisk for femdobbelt norsk etter fem kilometer.

Nærmest fulgte sveitsiske Dario Cologna og fire russere, Jevgenij Belov, Andrej Melnichenko, Denis Spitsov og Aleksandr Bolsjunov.

NORTHUG-FORHOLDET: Vidar Løfshus røper hvordan relasjonen hans til Petter Northug egentlig er og forteller om en spesiell biltur de hadde i sommer. Samtidig får han kritikk av Tomas Pettersson. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

26 år gamle Melnichenko, som knapt nok hadde gått i verdenscupen før forrige helg, har gått forrykende raskt i renn utenfor verdenscupsirkuset i vinter, som Dagbladet skrev og advarte om før minitouren på Lillehammer forrige uke. I dag viste Melnichenko sin klasse i skøyting igjen.

Russeren viste seg å bli Norges største utfordrer i dag og ble til slutt nr. 3 etter en forrykende avslutning. En stor dag for Melnichenko.

- Verdens beste langrennsløper

Men enda større for en 30-åring fra Voss.

For aller best var Sjur Røthe, akkurat som på 15 kilometer fristil på Lillehammer. Vossingen åpnet lynraskt og avsluttet enda raskere. Røthe bare økte og økte og vant til slutt hele 35,2 sekunder foran toer Martin Johnsrud Sundby.

Seiersmarginen var omtrent på Therese Johaug-nivå. Det er sjelden vare i herrelangrenn og viser hvor eventyrlig god Sjur Røthe er akkurat nå, spesielt i skøyting.

- Han framstår som verdens beste langrennsløper akkurat nå, utbrøt NRK-kommentator Jann Post da Røthe gikk inn til suveren seier på tremila.

Psykologisk spill

Den beskrivelsen er velfortjent, selv om det er russiske Bolsjunov som overtar den gule ledertrøya fra Emil Iversen. Røthe er nå nr. 2 i verdenscupen sammenlagt etter to verdenscupseire allerede denne sesongen, når vi nå skriver 8. desember.

Samtidig er han nå ny leder av distansecupen sammenlagt.

- Jeg traff nok veldig godt med åpningsfarten. Jeg så Martin og Didrik ut fra start og det virket jo som de skulle gå sprint. Jeg ble veldig usikker på om jeg måtte speede opp ennå mer i starten, rett og slett for å være med. Når du har gått gode skirenn såpass tett på, har man selvtillit til å gjøre det som jeg har mest tro på. Jeg var vel fem-seks sekunder bak fra start og det var ålreit for jeg hadde mer å gå på, sier Røthe til Dagbladet.

- Jeg så jo Martin ute i løypa hele tida og vi møttes for min del på positive mentale steder, for jeg var litt lengre fram for hver runde. Det hjalp meg mye, det må jeg si. Det er litt psykologisk spill uti der.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!