TREDJEPLASS: Sjur Røthe har vært i god form denne sesongen, og i dag var han bare 1,7 sekunder bak den franske seierherren Maurice Manificat. Foto: SCANPIX/EPA/MIKE STURK
TREDJEPLASS: Sjur Røthe har vært i god form denne sesongen, og i dag var han bare 1,7 sekunder bak den franske seierherren Maurice Manificat. Foto: SCANPIX/EPA/MIKE STURKVis mer

Røthe tok sin andre pallplass på fire dager

Spurtet til tredjeplass på skiathlon.

Sjur Røthe (24) spurtet inn til 3.-plass og sin annen pallplass på fire dager under søndagens 30 kilometer skiathlon i Canmore.

Vossingen gikk i den røde trøya som bevis på at han leder distansecupen, og 24-åringen sviktet ikke.

Røthe har vært i god form denne sesongen, og søndag var han bare 1,7 sekunder bak den franske seierherren Maurice Manificat. Roland Clara fra Italia tok 2.-plassen.

Røthe sesongåpnet i verdenscupen med å bli nummer fem på 15 kilometer i fri teknikk i Gällivare 24. november. Dagen etter gikk han en knallgod 3.-etappe på Norges lag som vant stafetten samme sted.

Torsdag var Røthe på pallen i verdenscupen individuelt for første gang da han ble nummer to i 15 kilometer klassisk fellesstart.

Eldar Rønning var på nippet til å slippe feltet flere ganger i skøytedelen, men skogningen var seig som få og gikk seg helt opp til 5.-plass.

Petter Eliassen var alene i tet med kun få kilometer igjen, men trønderen holdt ikke helt inn og endte på 13.-plass. Chris Jespersen ble nummer 16, og på plassen bak kom Martin Johnsrud Sundby. John Kristian Dahl ble nummer 27.

Øystein Pettersen ga seg tidlig. Astmaen hans plager ham i den kalde og tynne lufta i Canmore.

Flere av de antatt beste langrennsløperne var ikke med i Canada, fordi de prioriterer å trene seg opp til Tour de Ski. Blant dem er navn som Petter Northug, Dario Cologna, Lukas Bauer, Marcus Hellner, Alekséj Poltoranin, Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin.

(NTB)