Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roubaix-vinneren tror det knapt selv: - Jeg er beviset på at det er mulig

Australsk sjokkseier.

OVERRASKET ALLE: Australias Mathew Hayman vant en sjokkseier i Paris-Roubaix i går etter å ha spurtet rivalene i senk inne på den avsluttende velodromen. Foto: AFP / FRANCOIS LO PRESTI / NTB Scanpix
OVERRASKET ALLE: Australias Mathew Hayman vant en sjokkseier i Paris-Roubaix i går etter å ha spurtet rivalene i senk inne på den avsluttende velodromen. Foto: AFP / FRANCOIS LO PRESTI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37 år gamle Mathew Hayman tok en sensasjonell seier i sykkelrittet Paris-Roubaix søndag. Australieren mener seieren viser at drømmer kan gå i oppfyllelse.

Hayman slo Tom Boonen i spurten på velodromen i Roubaix etter over 250 kilometers blodslit på sykkelen.

Det var 17. gang 37-åringen syklet rittet kalt «Helvete i nord». Fra før var hans beste plassering 8.-plass i 2012.

- Roubaix er ett av de løpene som innimellom får fram helt spesielle vinnere. Men om man ser nøye på vinnerne, så er det syklister som er lidenskapelige opptatt av dette rittet. Se på Stuart O'Grady (2007) og Johan Vansummeren (2011). De var alltid i front og viste at det er mulig.

- Det er mange syklister som lever på drømmen om at det en dag kan skje med dem; jeg er beviset på at det er mulig, sa Hayman.

Inn mot mål slo Hayman knockout på store ryttere som Boonen og belgiske Sep Vanmarcke. Han mener presset på konkurrentene gjorde at han kunne senke skuldrene.

- De hadde masse press på seg. Tom Boonen måtte vinne. Sep Vanmarcke måtte vinne. Jeg ville selvfølgelig også vinne, men jeg hadde ikke press på meg og kunne ta en sjanse, sa Orica Greenedge-rytteren.

(NTB)

Hele Norges coronakart