OVERRASKET ALLE: Australias Mathew Hayman vant en sjokkseier i Paris-Roubaix i går etter å ha spurtet rivalene i senk inne på den avsluttende velodromen. Foto: AFP / FRANCOIS LO PRESTI / NTB Scanpix
OVERRASKET ALLE: Australias Mathew Hayman vant en sjokkseier i Paris-Roubaix i går etter å ha spurtet rivalene i senk inne på den avsluttende velodromen. Foto: AFP / FRANCOIS LO PRESTI / NTB ScanpixVis mer

Roubaix-vinneren tror det knapt selv: - Jeg er beviset på at det er mulig

Australsk sjokkseier.

37 år gamle Mathew Hayman tok en sensasjonell seier i sykkelrittet Paris-Roubaix søndag. Australieren mener seieren viser at drømmer kan gå i oppfyllelse.

Hayman slo Tom Boonen i spurten på velodromen i Roubaix etter over 250 kilometers blodslit på sykkelen.

Det var 17. gang 37-åringen syklet rittet kalt «Helvete i nord». Fra før var hans beste plassering 8.-plass i 2012.

- Roubaix er ett av de løpene som innimellom får fram helt spesielle vinnere. Men om man ser nøye på vinnerne, så er det syklister som er lidenskapelige opptatt av dette rittet. Se på Stuart O'Grady (2007) og Johan Vansummeren (2011). De var alltid i front og viste at det er mulig.

- Det er mange syklister som lever på drømmen om at det en dag kan skje med dem; jeg er beviset på at det er mulig, sa Hayman.

Inn mot mål slo Hayman knockout på store ryttere som Boonen og belgiske Sep Vanmarcke. Han mener presset på konkurrentene gjorde at han kunne senke skuldrene.

- De hadde masse press på seg. Tom Boonen måtte vinne. Sep Vanmarcke måtte vinne. Jeg ville selvfølgelig også vinne, men jeg hadde ikke press på meg og kunne ta en sjanse, sa Orica Greenedge-rytteren.

(NTB)

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.