Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rousey kan miste returkampen mot Holly Holm

Beskjeden hun fryktet.

(Dagbladet): Holly Holm (34) er verdens nye MMA-dronning etter sjokkseieren mot Ronda Rousey (28) tidligere i vinter, men de fleste forventer at 28-åringen vil ha en ny tittelkamp og revansj mot Holm.

Men nå melder blant annet New York Post at Holm planlegger kamp mot ny motstander før en eventuell omkamp mot Rousey.

Ifølge amerikansk presse kan Holm møte Miesha Tate (29) - noe som kan være dårlig nytt for Rousey. Dersom Holm taper den tittelkampen, kan det snyte Rousey for en ny sjanse.

Det er UFC-president Dana White som forteller om Holms planer.

- Alt er avhengig av timing. Vi har ingen svar akkurat nå, sier White.

Magasin Nyheten som kan skremme Rousey kommer rett etter at hun selv havnet i media av helt andre årsaker. Denne uka ble det nemlig avslørt at Rousey stiller i Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Og på et bilde som magasinredaktøren har lagt ut, stiller Rousey naken bare iført kroppsmaling. Selvsagt er det en badedrakt som er påmalt.

TAP: Rousey tapte på knockout mot Holm. Foto: ZUFFA/XPOSUREPHOTOS.COM
TAP: Rousey tapte på knockout mot Holm. Foto: ZUFFA/XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer

Til tross for at avslutningen av 2015 ble en sportslig fiasko for Rousey, er UFC-president White sikker på at MMA-stjerna kommer tilbake.

- Du vil se Ronda Rousey konkurrere igjen. Hun har jobbet hardt i over tre år, ikke bare for å konkurrere, men for å promotere og ta vare på UFC. Hun har tatt det til et nytt nivå. Nå har hun velfortjent fri, men hun vil slåss igjen i år, sier White.

Holly Holm er tidligere proffbokser og sier følgende om seieren mot Rousey i november:

- Jeg fikk ikke ut alt potensialet mitt. Jeg dominerte kampen, men hver kamp lever sitt eget liv. Hver kamp er forskjellig. Hver match-up er forskjellig. Det blir en helt ny kamp neste gang, sier Holm til Fox Sport om sin neste kamp.

10 strake Holm står med ti seirer av ti mulige i løpet av sin relativt korte MMA-karriere. Hun konverterte fra boksing til MMA i 2011.

Ronda Rousey var sportens ubestridte dronning fram til nederlaget mot Holm. Rousey sto med 12 strake seirer før hun ble sendt i gulvet med en knockout.

Etter tittelkampen sist ble 28-åringen latterliggjort og hånet av en rekke kjendiser, deriblant presidentkandidat Donald Trump. Hun måtte også gjennom en plastisk operasjon som følge av smellene hun fikk i ansiktet av motstander Holm.

Rousey har tidligere vært en allsidig utøver som også jobber som modell og skuespiller. I OL i Beijing i 2008 tok hun bronse i judo i 70-kilosklassen. Hun har også sølv fra VM i judo i samme vektklasse i 2007. Hun har også flere seirer fra de panamerikanske lekene og er tidligere UFC-mester i bantamvekt.

PS: MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media