Roverdensmester kom for sent til dopingtest, kan miste OL

Italiener i trøbbel.

Tidligere roverdensmester Vincenzo Abbagnale mister sannsynligvis OL i Rio de Janeiro etter å ha kommet for sent til en dopingtest, meldte Italias roforbund onsdag.

Abbagnale er sønn av tidligere OL-vinner Giuseppe Abbagnale, som nå er president i Italias roforbund. 22-åringen skulle være med i Italias åtter i Rio-lekene. I 2013 vant han VM-gull i toer med styrmann.

Ifølge forbundet kom Abbagnale 16 minutter for sent til en uanmeldt test 1. februar, etter å ha fått motorstopp på vei fra Roma til treningsanlegget i Sabaudia ti mil lenger sør.

Ettersom han har mistet to tidligere kontroller, utløses dermed en utelukkelse som kan bli på ett eller to år, ifølge roforbundet.

Forbundet hevder at Abbagnale mistet en kontroll fordi han glemte den, en annen på grunn av en feil i dataprogrammet som holder oversikt over hvor utøverne til en hver tid befinner seg.

- Han har sendt en forklaring til antidopingmyndighetene, men mest trolig blir han likevel utestengt. I beste fall blir det ett år, noe som vil sette ham utenfor OL, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Det pekes på at Abbagnale er blitt dopingtestet om lag 15 ganger siden 2013.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram