Røverkjøpene

Dagbladet.no tipser deg om billige godkjøp i Mitt Drømmelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Bli Dagbladet Pluss-medlem og bli med fra start i Mitt drømmelag!

  Hvert år er slår unge spillere igjennom i Tippeligaen. Og hvert sesong er det noen spillere som får en sterkt undervurdert prislapp i Dagbladet.nos originalspill Mitt drømmelag.

  I fjor var kanskje Seyi George Olofinjana Tippeligaens beste kjøp - kun fem millioner kostet den nigerianske diamanten. I år ligger det selvfølgelig inne flere potensielle godkjøp - som krever at du bruker dine managerkunnskaper for å finne.

  Vi presentere her et lite utvalg unggutter som kan sette farge på Tippeligaen og plukke mange poeng.

  De må være klare alternativer i sine klubber og ha mye talent for å komme med på lista. I tillegg skal de ikke koste skjorta i innkjøp.

  Med bare 80 millioner tilgjengelig på 15 spillere og en assistenttrener, sier det seg selv at du trenger noen røverkjøp.

 • Her er våre spillertips:

  Kristoffer Paulsen (22), Bodø/Glimt - 2 millioner

  Med 20 U-landskamper og fast backplass i Glimt, kan Paulsen bli en hit i Mitt Drømmelag. Paulsen har startet de aller fleste treningskampene for Glimt i vinter, og er et sikkert kort i ditt drømmelag.

  Kristian Flittie Onstad (20), Lyn - 2 millioner

  Unggutten fra Lyns egen junioravdeling er bare 20 år gammel, men spilte hele 17 kamper for Lyn på høyrebacken i fjor. Har startet jevnt og trutt i treningskampene i vinter, og med Lyns medaljeambisjoner kan han bli et gullkjøp. Pluss for Flittie Onstad er også at han har et av Norges beste stopperpar ved siden av seg i Lustü og Berntsen. Flittie Onstad kan også spille stopper, noe han gjør på det norske U21-landslaget.

  Thomas Holm (23), Vålerenga - 2 millioner

  Holm spiller høyreback, midtstopper eller sentral midtbane for VIF. Han dro til Nederland og Heerenveen som 16-åring, og i løpet av oppholdet rakk han å markere seg i Æresdivisjonen og spille Champions League. Nå er går han på sin andre fulle sesongn for moderklubben, men har slitt en del med skader og har vært mye ut og inn av laget. Spiller Holm og vinner Vålerenga, er han et glimrende kjøp.

  Dag Frode Hornseth (22), Fredrikstad - 3 millioner

  Spisstalentet fikk aldri tillit i Rosenborg, men har nå kommet til en klubb der han får spilletid. Har to U21-kamper for Norge, og i hjemmekampene til FFK kan han være et godt - og ikke minst billig - alternativ på spissplassen i Drømmelaget ditt. Hornseth trengte forøvrig bare én trening på å overbevis Rosenborg i 2001 om at han var rette mann for framtida. Kanskje framtida er nå for 22-åringen.

  Jone Samuelsen (21), Viking - 1 million

  Kanskje det største røverkjøpet av dem alle. Spiller fast på medaljegrossist Viking og U21-landslaget. Glimrende teknikk og god innleggsfot.

  Morten Morisbak Skjønsberg (22), Stabæk - 1 million

  Spiller fast på Stabæk og U21-landslaget og det gjør han godt. Som andre unge spillere er han ofte avhengig av at laget rundt ham gjør det godt, så tror du det blir et Stabæk-år i år, sørg for å ha med unge herr Skjønsberg på laget.

  Øystein Hesjedal (23), Sogndal - 2 millioner

  Rask og tøff back eller ving for saftbygdlaget. Hvis Hesjedal holder seg skadefri, kan han sanke gode poeng for Drømmelaget ditt. Meldes også å være «djupt og indarleg forelska» i omtalen på Sogndals hjemmesider (www.sil-fotball.no). Da kan det jo hende bergenseren får ut mye på fotballbanen også.

  Pål Steffen Andrésen (21), Lillestrøm - 5 millioner

  Kanskje for dyr til å kalles røverkjøp, men unggutten spiller fast på medaljekandidat Lillestrøm og i ett av Norges beste forsvarsrekker. Fire U21-kamper har det også blitt.

  Helge Haugen (22), Brann - 1 million

  Mer eller mindre fast innventar på Branns midtbane og et stort balltalent. Røverkjøp, men er nok avhengig av at Brann får flyt for at poengene skal renne inn. 19 kamper i Tippeligaen i fjor og en rekke U-kamper for Norge. Et potensielt storkjøp til Drømmelaget!

  Seriestart på mandag: Har du mest peiling på jobben, i vennegjengen eller i familen? Meld deg på her!
BARE TO MILLIONER:</B> Thomas Holm kan være et røverkjøp for deg i Mitt drømmelag.
BARE FEM MILLIONER:</B> Pål Steffen Andresen starter sesongen som midstopper for LSK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer