Roy Johansen frykter bare én ting før hockey-VM starter i kveld

Møter Russland.

VM-KLAR: I kveld starter hockey-VM for Norge når Roy Johansens gutter møter knallsterke Russland. Landslagstreneren drømmer om kvartfinale, men frykter nedrykk fra elite-VM. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten / NTB Scanpix
VM-KLAR: I kveld starter hockey-VM for Norge når Roy Johansens gutter møter knallsterke Russland. Landslagstreneren drømmer om kvartfinale, men frykter nedrykk fra elite-VM. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagstrener Roy Johansen håper på kvartfinaleplass, men mener det er mer realistisk at Norge må kjempe for å unngå nedrykk fra elitegruppa.

Fredag kveld åpner Norge årets elite-VM i ishockey på tøffest mulig vis med regjerende verdensmester Russland på motsatt side i Cez Arena i Ostrava.

Fredag formiddag ble siste finpuss unnagjort i en halvtimes lett treningsøkt i samme hall.

Norge har havnet i en knalltøff gruppe B med nevnte Russland, Finland, USA, Slovakia, Slovenia, Danmark og Hviterussland.

Den rutinerte landslagstreneren vet akkurat hva det handler om. På forhånd har han anslått på Drillo-vis at sjansen for et norsk lag i kvartfinalen 14. mai er på 10 prosent.

- Det er sikkert å ta i. Da må vi antakeligvis slå ut USA med en haug med NHL-spillere. Du håper selvfølgelig, men det er nok mer realistisk at vi må jobbe her for å unngå nedrykk, sa Johansen da NTB fikk noen minutter med ham etter fredagens treningsøkt.

Sisteplassen i gruppa gir direkte nedrykk til divisjon 1.

Realisme De to siste treningskampene mot Hviterussland endte med 3-2-seier og 1-5-tap sist helg. Nå er det alvor etter mange treningskamper og mange samlingsdøgn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.