OVERRASKET: Trener Roy Johansen oppsummerer utspillet fra Sveriges trener som pinlig og overraskende. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
OVERRASKET: Trener Roy Johansen oppsummerer utspillet fra Sveriges trener som pinlig og overraskende. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

Roy Johansen skjeller ut svenskenes trener etter kritikk av Norge

- Pinlig.

Pär Mårts mente Norge forsøkte å ødelegge tirsdagens nabooppgjør i ishockey-VM. Motparten Roy Johansen beskriver kritikken som pinlig og svært overraskende.

Johansen var på plass for å overvære treningen i Tsjizjovka Arena et halvt døgn etter 1-2-tapet for söta bror. Da hadde han fått en kort natts søvn og hadde gjort seg noen flere tanker om den litt sure kampen.

- Konklusjonen er at vi hadde fortjent poeng mot Sverige. Og vi var veldig nær ved å ta tre poeng med store sjanser på 1-0. Vi har ristet av oss det nå, men alt i alt hadde vi fortjent poeng, sa landslagssjefen til NTB.

- Sverige-leiren mente at dere var mest opptatt av å senke tempoet og ødelegge for dem. Er du enig?

- Det er veldig overraskende at en trener på dette nivået, etter ni år i A-pulja (for Norge), uttaler seg på den måten. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er veldig, veldig overrasket over at Mårts uttaler seg som han gjør. Det er nesten pinlig, smeller det fra Johansen.

Svensk støtte Han får støtte i svenske medier, som i stor grad mener Mårts bør konsentrere seg om å vinne med stil framfor å kritisere Norge.

- Sverige holder på å tape poeng mot Norge, og Pär Mårts skylder på nordmennene. At et lag som spiller så defensivt ikke fortjener å vinne. Jeg holder ikke med ham, skriver Aftonbladets kommentator Mats Wennerholm.

- Vi gjennomfører en perfekt kamp og holder dem på utsiden. Sverige har mye å jobbe med, og at Mårts uttaler seg på den måten er uforståelig for meg. Og som det blir gjengitt i svenske medier: Pinlig, fortsetter Johansen.

- Ett lag ville vinne Bakgrunnen er Mårts' uttalelser til svenske TV 4 etter kampen. Treneren likte ikke måten Norge framsto på tirsdag kveld.

- Jeg er glad for at laget som spilte for å vinne, vinner. Det er hva det skal handle om under et VM. Norge hadde som oppgave å få ned farten, vurderte Sverige-treneren.

- Jeg gjetter at Mårts har lykkes med å hisse opp halve Norge - helt unødvendig, skriver nevnte Wennerholm.

Kanskje har han rett. Roy Johansen vil nok ikke bruke mye energi på saken, men han var tydelig overrasket over trenerkollegaens ordvalg.

(NTB)

KRITISERTE NORGE: Sveriges trener Pär Mårts var ikke veldig imponert over det norske laget i går. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
KRITISERTE NORGE: Sveriges trener Pär Mårts var ikke veldig imponert over det norske laget i går. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer