Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roy Johansen vil ta Vålerenga til nye høyder

Presentert som ny hovedtrener.

PRESSEKONFERANSE:  F.v.: Espen Knutsen, Roy Johansen og Stig Johansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: F.v.: Espen Knutsen, Roy Johansen og Stig Johansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Roy Johansen rykker tilbake der han startet, i moderklubben Vålerenga. Med nytt Jordal Amfi vil han ta tilbake hegemoniet i norsk ishockey.

Siden 2009-sesongen har ikke Vålerenga tatt hjem noen kongepokal. Det vil Johansen gjøre noe med. Klubben er den mestvinnende i norsk ishockey med hele 26 «bøtter» i premieskapet.

- Ambisjonene er å være i toppen av norsk ishockey. Det er mye som er annerledes nå enn da jeg sist var i klubben. Da hadde vi mer midler til å skape et lag. Vi må nok være litt mer tålmodige nå, men med den nye ishallen i sikte så synes jeg tiden for Vålerenga ser lys ut, sier Roy Johansen til NTB.

Etter at jobben som norsk landslagssjef er over i midten av mai, tar han over som Vålerenga-trener når Espen «Shampo» Knutsen går over i en rolle som klubbens sportssjef etter sesongen.

55-åringen har vært landslagssjef siden 2001. Før det var han trener i Vålerenga i fem sesonger. På tampen av fjoråret ble det kjent at Johansen ikke fortsetter som trener for landslaget. Petter Thoresen overtar det ansvaret fra 1. juni.

- Det har vært fine år med et fantastisk lag. Jeg gikk fra jobben som trener for Vålerenga til landslaget. Nå er jeg ferdig til sommeren med VM i Moskva som avslutning etter 16 år. Da blir det kanskje 16 år i Vålerenga, sa Johansen.

Vålerenga med Shampo i spissen var ikke sene med å tilby Johansen trenerjobben.

- Vålerenga er en attraktiv klubb og jeg har røttene mine her. Jeg har mange kjente her, og jeg har hatt bra kontakt og dialog med Espen og breddeansvarlige Stig Johansen. Dessuten følte jeg at jeg var ønsket, sa Johansen.

Nye Jordal fra 2018 I januar neste år så rives gamle Jordal Amfi. Hallen har gått ut på dato. Det nye anlegget vil stå ferdig i 2018.

- Det er spennende ting i vente med ny ishall, ny organisasjon. Det var en jobb jeg følte var riktig nå, sa 55-åringen, som takket nei til en jobb hos Olympiatoppen.

- Med et nytt Jordal så gir det muligheter for Vålerenga. Det er viktig da kan vi være med å skape noe som er bedre enn det er i dag hvor det er vanskelig å drive med en gammel arena. En moderne arena må til for å kunne å få til noe i norsk ishockey.

Lagbygging Shampo var strålende fornøyd med nysigneringen. Han går over i en rolle som sportssjef når Johansen er på plass etter å ha fullført kontrakten med ishockeyforbundet.

- Vi er veldig, veldig fornøyd med å ha fått inn Roy. Nå fortsetter lagbyggingen som vi har begynt på, sa Knutsen.

Johansen spilte for Vålerenga fra 1976 til 1982. Var en i to sesonger i Sparta og Djerv før han returnerte til klubben. Han la opp i 1994 og startet trenergjerningen. Som spiller fikk han med seg seks NM-gull med klubben ved siden av en «bøtte» med Sparta.

Som Vålerenga-trener ledet han klubben til NM-tittel i 1998 og 1999 og 2001. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media