Roy Keane favoritt til å overta etter Deila: - Han er en legende i Norge

Nordmannen tar farvel med Celtic i dag.

(Dagbladet): Ronny Deila tar farvel med Celtic Park mot Motherwell i dag. 20. april kom beskjeden om at nordmannen er ferdig i den skotske storklubben etter sesongen.

Hjemmekampen har ikke noe å si på papiret, ettersom Celtic allerede har blitt kronet som ligamester - men for Ronny Deila blir det nok en følelsesladet avslutning.

Manageren forteller at han er en erfaring rikere når han nå er ledig på arbeidsmarkedet.

- Jeg har utviklet meg mye. Jeg har jobbet i en liten by i Norge, nå har jeg vært i utlandet. Jeg føler meg mer og mer trygg. Når jeg snakker engelsk med dere er jeg rolig. Jeg har vært i en helt annerledes kultur. Det har vært mye press i denne jobben, sier Deila ifølge Daily Mail.

Og for å illustrere hvor mye press han har vært under, sier 40-åringen:

- Det er mer press her enn å være statsminister i Norge. Dette er en vanskeligere jobb fordi du blir målt hver tredje dag her. Det gjør de ikke med statsministeren. Erfaringen jeg har fått er så verdifull. Jeg er så stolt av det.

Oddsfavoritt Roy Keane seiler opp som den største favoritten til å overta etter Deila, ifølge bookmakerne. Keane har ikke ledet en klubb siden han var manager for Ipswich i 2011. Han har vært assistentrener i Irland og Aston Villa etterpå.

Deila mener Keane har ting som «han selv ikke har» og omvendt. Han tror Keane kan takle det store presset som følger med jobben.

OVERTAR? Roy Keane er bookmakernes favoritt til å overta som manager i Celtic. Foto: NTB Scanpix
OVERTAR? Roy Keane er bookmakernes favoritt til å overta som manager i Celtic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere Strømsgodset-treneren snakket også om irens legendestatus i Norge.

- Roy Keane er en legende i Norge. Det er så mange Manchester United-fans der og dersom du spør dem om Roy Keane, er han en stjerne i Norge. Jeg har et søskenbarn som ville dødd for ham. Han elsker ham, sier Deila.

Angrer ikke Ronny Deila har tidligere innrømmet at han angrer på avgjørelser som er tatt i tiden som Celtic-manager, men ikke at han takket ja til jobben.

- Jeg vil savne å være en del av en klubb som Celtic og alle kampene, tilskuerne og intensiteten i dem. Jeg både elsker og hater akkurat det. Du er redd for å tape, men samtidig elsker man å vinne, sier Deila.

40-åringen forlater Celtic etter to strake ligamesterskap. Det har blitt totalt tre trofeer i premieskapet på to sesonger.

Nå setter han kursen mot Norge for en etterlengtet ferie.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.