OFTE NEDE: Phil Jones tok telling mot Liverpool i september. Det var verken første eller siste gang. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
OFTE NEDE: Phil Jones tok telling mot Liverpool i september. Det var verken første eller siste gang. Foto: Jon Super / AP / NTB ScanpixVis mer

Roy Keane har fått nok av «pingla» Phil Jones

- Bæres av banen hver gang jeg ser ham.

(Dagbladet:) Roy Keane var kompromissløs som spiller og knallhard som trener, men iren er om mulig enda mer innbitt når han uttaler seg som fotballekspert.

Nå har han snakket under ITVs lanseringstilstelning i forkant av VM, hvor Keane skal figurere på skjermen. Denne gangen var det blant annet Manchester Uniteds Phil Jones som fikk passet påskrevet.

Det smeller ofte rundt Manchester Uniteds engelske forsvarsspiller, og han har en egen evne til å dundre inn i situasjoner på en måte som gjør at han selv trenger medisinsk behandling.

Nå mener Roy Keane - som selv bare fikk legens tilsyn hvis det var snakk om alvorlige skadetilfeller - at Jones må ta seg sammen.

- Jones trenger å bli tøffere. Hver gang jeg ser ham, blir han båret av banen. Han må bli tøffere - han spiller for Manchester United, sier Keane.

Må hente stoppere Med både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic borte fra klubben, trekkes Phil Jones og Chris Smalling fram som Uniteds neste stopperpar. Men det kan også bli kjøp, framholder Keane.

- De må forsterke i sommer. Det kan hende de går for to (stoppere), sier Keane.

- Vi fikk høre for to eller tre år siden at Jones ville bli den nye Duncan Edwards, og Smalling var... Jeg har sett United ni, ti ganger denne sesongen, og de har ikke vært noe av dette. Hvis jeg skal si noe, er det at de er blitt dårligere.

Kritiserer Woodward Keane har tidligere uttrykt støtte til David Moyes, og gjentok dette nå, ifølge The Guardian. Men han er mindre fornøyd med Uniteds klubbdirektør Ed Woodward:

- Jeg synes Ed Woodward må se på seg selv. Det er han som må få handlene til å skje, fastslår Keane - som i alle fall sier han tror Louis van Gaal, Nederlands landslagssjef som trolig presenteres av Manchester United innen uka er omme, er et «godt valg».

MISFORNØYD: Roy Keane knurrer igjen. Foto: NTB Scanpix
MISFORNØYD: Roy Keane knurrer igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer