DRØMMER OM OLD TRAFFORD-RETUR: Ole Gunnar Solskjær forteller i et stort intervju i magasinet MOT som er på gata i dag.Faksimile: MOT
DRØMMER OM OLD TRAFFORD-RETUR: Ole Gunnar Solskjær forteller i et stort intervju i magasinet MOT som er på gata i dag.Faksimile: MOTVis mer

Roy Keane lagde sauelyder til Solskjær på trening

- Don't just be a sheep.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær drømmer om en retur til Manchester United en gang i framtida. I så fall håper han på større suksess enn sitt største forbilde fotballbanen har hatt som manager i engelsk fotball.

Roy Keane rykket opp til Premier League med Sunderland, men klarte ikke gi laget suksess i den øverste ligaen. Heller ikke forsøket med Ipswich har gitt Keane pokaler som manager.

Keane favoritten Det er likevel Keane Ole Gunnar Solskjær trekker fram i et intervju med magasinet MOT.

- Keane er den ultimate spilleren, den jeg har sett mest opp til. Han har gått sine egne veier, alltid trodd på seg selv og stått for avgjørelsene han har tatt, forteller Solskjær til MOT.

- Don't just be a sheep, sa Roy Keane. Han pleide å lage sauelyder til meg på feltet, «bæ, bæ, bæ.» Du må ikke følge flokken, di må gå dine egne veier, sa han.

Ser seg selv i sønnen
I det lange intervjuet med MOT forteller Solskjær om sønnen Noahs gode venstrebein og hvordan han kjenner seg selv igjen i eldstesønnen. Og om den gode følelsen Alex Ferguson ga ham, selv om han ikke fikk komme innpå i alle kamper.

Som eksempel bruker Solskjær den avgjørende tittelkampen mot Tottenham hjemme på Old Trafford i 1999. Manchester United må vinne, men det står 1-1 til pause.

- Fortsett å spille som dere gjør, så vil målene komme. Hvis ikke setter jeg bare inn Ole Gunnar, sa Ferguson til spillerne i garderoben.

United vant 2-1 og endte med ligagullet det året også.

- Jeg kom aldri innpå banen, men likevel var jeg mest fornøyd av alle, sier Solskjær til MOT.