Roy Keane lover Ferguson ei skikkelig skyllebøtte om de møtes

- Ja, hvorfor ikke?

KALDFRONT: Roy Keane langer ut mot tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson i et BBC-intervju. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB SCANPIX
KALDFRONT: Roy Keane langer ut mot tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson i et BBC-intervju. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB SCANPIXVis mer

Roy Keane langer ut mot tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson i et BBC-intervju.

Keane har skapt flere overskrifter den siste uken. I forbindelse med lanseringen av sin nye selvbiografi har han gitt et intervju til BBC, der han kritiserer Ferguson. Årsaken er at Ferguson selv skrev om sine uenigheter med blant andre Keane og David Beckham da skotten ga ut sin selvbiografi i 2013. Det får Keane til å reagere.

- Jeg synes det var galt av ham å kritisere meg og andre spillere. Vi gjorde det bra for klubben, hadde suksess og vant trofeer, og så kommer manageren og kritiserer oss, sier Keane.

- En manager som har tjent millioner av pund på oss, fått statuer og tribuner oppkalt etter seg, og så synes han at han kan kritisere oss uten at noen svarer ham. Hvorfor skal jeg sitter rolig og høre på dette tullet? Nei, det klarer jeg ikke, sier Keane videre.

Den tidligere midtbanespilleren, som nå er assistenttrener for Aston Villa og Irland, får spørsmål om hva han ville gjort om han hadde møtt sin tidligere manager.

- Helt ærlig, så tror jeg at jeg hadde skjelt ham ut. Ja, hvorfor ikke? Jeg hadde spurt ham om hvorfor han snakker tøv om oss, hvorfor han snakker ned meg og andre som har gjort det bra for ham. Jeg er 43 år nå, skal jeg være redd ham? Fotballverden er liten, så jeg er sikker på at våre veier krysses snart. Jeg gleder meg til det, avslutter Keane i smakebiten som TV-kanalen har lagt ut fra intervjuet.

Keane spilte under Ferguson i Manchester United fra 1993 til 2005. En uenighet med Ferguson gjorde sitt til at han forlot klubben og dro til Celtic.

(NTB)