ISKALDT: Roy Keane og Alex Ferguson har vært alt annet enn perlevenner siden Keane forlot United i 2005. Foto: Andrew Yates / AFP Photo / NTB Scanpix
ISKALDT: Roy Keane og Alex Ferguson har vært alt annet enn perlevenner siden Keane forlot United i 2005. Foto: Andrew Yates / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Roy Keane mener Ferguson fortsatt prøver å kontrollere United

- Kontroll og makt, det er sånn han opererer.

(Dagbladet): Da Sir Alex Ferguson ga ut sin selvgbiografi denne høsten, var det flere av hans tidligere disipler som fikk en solid dose kjeft.

Roy Keane er en av de som kom verst ut av det. Keane ble anklaget av Ferguson for å ha trodd at han var viktigere enn manageren, mens Keane på sin side har kritisert Ferguson for manglende lojalitet mot sine tidligere spillere etter skottens utleveringer i boka.

- Jeg husker vi hadde samtaler om lojalitet mens jeg var i klubben. Jeg tror ikke han vet hva ordet betyr, sa Keane.

Kontroll og makt Keane og Ferguson har ofte vært i tottene på hverandre siden Keane forlot United i 2005. Keane sier at han ikke ble overrasket over kritikken han fikk i Fergusons selvbiografi.

- Det var ingen overraskelser i boka. Ingenting overrasker meg med den mannen. Kontroll og makt, det er sånn han opererer. Han gjør det fortsatt, selv om han ikke er manager lenger. Det er massivt ego involvert i det, sier Keane til ITV, ifølge Daily Mail.

Keanes avgang fra United kom som et sjokk i 2005, og det var angivelig et intervju med MUTV, der Keane refset noen av sine yngre medspillere, som fikk Ferguson til å si at nok var nok.

- Jeg sa et par ting, men det ble sagt med glimt i øyet, det var spillere jeg brydde meg om, sier Keane.

- Manageren sa til meg at vi måtte skille lag. Jeg hadde mistet respekten for han. Jeg gråt noen tårer i bilen min utenfor treningsfeltet. Jeg kunne spilt for United i noen år til.

Foretrekker Clough I forbindelse med en en dokumentar ITV lager om rivaliseringen mellom Keane og Patrick Vieira, ble Keane spurt om hvem som er den beste manageren han har spilt for i løpet av karrieren.

- Brian Clough, uten tvil, lød svaret.

Keane valgte altså å ignorere Ferguson, som med sine 38 trofeer er den mestvinnende manageren i engelsk fotball.

Brian Clough er en legende i engelsk fotball, mest kjent for å ha vunnet europacupen to ganger med Nottingham Forest, i 1979 og 1980, samt for å ha fått sparken som manager for Leeds etter bare 44 dager i klubben.

Keane spilte for Clough i Nottingham Forest i perioden 1990-1993.

LEGENDE: Roy Keane mener tidligere Nottingham Forest-manager Brian Clough er den beste manageren han har spilt for. Foto: Bob Collier / Reuters / NTB Scanpix
LEGENDE: Roy Keane mener tidligere Nottingham Forest-manager Brian Clough er den beste manageren han har spilt for. Foto: Bob Collier / Reuters / NTB Scanpix Vis mer