KOBLES TIL CELTIC: IRoy Keane er den heteste kandidaten til å bli manager i Celtic. Foto: .REUTERS/Andrew Winning
KOBLES TIL CELTIC: IRoy Keane er den heteste kandidaten til å bli manager i Celtic. Foto: .REUTERS/Andrew WinningVis mer

Roy Keane-ryktene får Johansen til å glise

- Han var ikke bare en råtass, sier han.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Roy Keane er den heteste kandidaten til å ta over managerjobben i skotske Celtic.

Celtic-spiller Stefan Johansen er positiv.

- Jeg fikk først vite om dette nå, men Keane høres interessant ut, sier Johansen med et glis til Dagbladet.

Dagbladet møter landslagsspilleren på pressetreff før Russland-kampen på Ullevaal stadion lørdag.

- Liker Keane Keane er for tida assistenttrener på det irske landslaget. Tidligere har han ledet Sunderland og Ipswich uten suksess.

- Jeg har fokusert mest på landslaget de siste dagene.. men når du sier det, så er Keane en type som jeg liker, sier Stefan Johansen.

Keane dominerte midtbanen til Manchester United i en årrekke. Både på 90-tallet og rett etter årstusenskiftet. Han var i klubben fra 1993 til 2005.

- Keane er en ledertype og hadde en fantastisk karriere. Jeg liker typen og dette viser at Celtic er en stor klubb som er attraktiv, sier Johansen.

- Hva synes du om Keane som person?

- Han spilte jo på det som kanskje var tidenes beste United-lag. Det er hvertfall det beste jeg har sett. Keane var en fantastisk ledertype og jeg tror han også har mye å bidra med som manager. Han vet hvordan han skal lede et lag, sier Stefan Johansen.

- Ikke bare råtass Johansen avsluttet nylig sin første sesong i Celtic. Det endte med suverent ligagull, men likevel valgte manager Neil Lennon å trekke seg i forrige uke.

TERRIER: Stefan Johansen møter Russland i morgen - og kan få Roy Keane som sjef i Celtic neste sesong. Foto:  AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
TERRIER: Stefan Johansen møter Russland i morgen - og kan få Roy Keane som sjef i Celtic neste sesong. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON Vis mer

- Det er først om fremst innstillingen til Roy Keane som jeg liker. Jeg vet ellers lite om han som person. Men han var en type som ville blø for drakta og det er noe som kanskje vil smitte over på oss fra sidelinja. Han var ikke bare en råtass, men en god spiller med klokskap, sier Johansen.

- Tror du Keane signerer?

- For å være ærlig, så har jeg ikke tenkt noe over det. Det er mange navn som er nevnt og kompiser har spurt meg hvem jeg håper på. Jeg har ikke tenkt så mye over navn, men Keane er et veldig interessant og stort navn, sier Johansen.

Keane tok over Sunderland i 2006, men slet med å få suksess med laget fra Nord-England. I 2009 tok han over Ipswich, men fikk sparken i januar 2011.

Diverse bookmakere har stoppet å ta imot veddemål på Keane som ny Celtic-manager, og både engelsk og skotsk presse holder 42-åringen som den suverent største favoritten.

Norge møter Russland til privatlandskamp på Ullevaal i morgen. Kampstart er klokka 16.