Roy Keane sier det er mye han angrer på. Grisetaklinga på Håland er ikke en av dem

Forteller i ny bok.

ANGRER IKKE: Roy Keane kommer i disse dager med bok. Han skriver her at det er mye han angrer på at han har gjort, men å sette inn skrekktaklinga på Alf-Inge Håland under Manchester-derbyet i 2001 er ikke noe han ville gjort annerledes. Foto: REUTERS/Jeff J Mitchell/NTB Scanpix
ANGRER IKKE: Roy Keane kommer i disse dager med bok. Han skriver her at det er mye han angrer på at han har gjort, men å sette inn skrekktaklinga på Alf-Inge Håland under Manchester-derbyet i 2001 er ikke noe han ville gjort annerledes. Foto: REUTERS/Jeff J Mitchell/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Roy Keane er kjent som en av fotballsirkusets virkelige hardhauser.

Iren, som i løpet av sin karriere tjenestegjorde for blant annet Manchester United, Celtic og Nottingham Forest, er nå assistent i Aston Villa og for det irske landslaget, og kommer i disse dager ut med en biografi.

Her sparer han ikke på kruttet, og en av de som er nevnt er, ifølge de som har fått fatt i boka, norske Alf-Inge Håland.

- Jeg hadde ventet lenge nok Keane og Håland har aldri vært gode venner. Fiendskapet startet med at Håland mente Keane lå nede og lot som om han var skadet under et oppgjør mellom Manchester United og Leeds.

Det syntes ikke Keane noe særlig om.

Tre og et halvt år senere, i en kamp mellom Manchester United og Manchester City, satte Keane inn en takling i knehøyde på nordmannen, ble sendt rett i garderoben og utestengt i tre kamper.

Keane skriver nå i boka si at «det er mye han angrer på at han har gjort, men at Håland ikke er en av dem».

Iren skrev det samme i ei bok han ga ut tilbake i 2002.

- Jeg hadde ventet lenge nok. Jeg traff ham jævlig hardt. Ballen var der, tror jeg. Ta den din jævel. Og aldri stå over meg igjen og snerr at jeg later som om jeg har skadet meg, skrev Keane da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer