Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roy Keane sier det er mye han angrer på. Grisetaklinga på Håland er ikke en av dem

Forteller i ny bok.

ANGRER IKKE: Roy Keane kommer i disse dager med bok. Han skriver her at det er mye han angrer på at han har gjort, men å sette inn skrekktaklinga på Alf-Inge Håland under Manchester-derbyet i 2001 er ikke noe han ville gjort annerledes. Foto: REUTERS/Jeff J Mitchell/NTB Scanpix
ANGRER IKKE: Roy Keane kommer i disse dager med bok. Han skriver her at det er mye han angrer på at han har gjort, men å sette inn skrekktaklinga på Alf-Inge Håland under Manchester-derbyet i 2001 er ikke noe han ville gjort annerledes. Foto: REUTERS/Jeff J Mitchell/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Roy Keane er kjent som en av fotballsirkusets virkelige hardhauser.

Iren, som i løpet av sin karriere tjenestegjorde for blant annet Manchester United, Celtic og Nottingham Forest, er nå assistent i Aston Villa og for det irske landslaget, og kommer i disse dager ut med en biografi.

Her sparer han ikke på kruttet, og en av de som er nevnt er, ifølge de som har fått fatt i boka, norske Alf-Inge Håland.

- Jeg hadde ventet lenge nok Keane og Håland har aldri vært gode venner. Fiendskapet startet med at Håland mente Keane lå nede og lot som om han var skadet under et oppgjør mellom Manchester United og Leeds.

Det syntes ikke Keane noe særlig om.

Tre og et halvt år senere, i en kamp mellom Manchester United og Manchester City, satte Keane inn en takling i knehøyde på nordmannen, ble sendt rett i garderoben og utestengt i tre kamper.

Keane skriver nå i boka si at «det er mye han angrer på at han har gjort, men at Håland ikke er en av dem».

Iren skrev det samme i ei bok han ga ut tilbake i 2002.

- Jeg hadde ventet lenge nok. Jeg traff ham jævlig hardt. Ballen var der, tror jeg. Ta den din jævel. Og aldri stå over meg igjen og snerr at jeg later som om jeg har skadet meg, skrev Keane da.

Ville gjort det igjen Etter at Keane innrømmet motivet for taklingen ble straffen enda strengere, og hardhausen ble utestengt i fem kamper. I tillegg fikk han en bot på 150 000 pund.

Men det var tydelig at forskerne ikke hadde Keane som forskningsobjekt da de utredet straffens preventive virkning. I et senere intervju sa han følgende:

- Holdningen min var «fuck him». Man får som man fortjener. Han kødda med meg, og min tankegang da er «øye for øye».

Han understreket også at han nok ville gjort det samme igjen i tilsvarende situasjon.

- Mange stygge Den tidligere toppdommeren Garaham Poll sa etter at han la fløyta på hylla at Keanes takling på Håland er den verste han har sett. Håland sa den gang til Dagbladet at det er slike episoder man vil ha vekk.

- Det har vært mange stygge taklinger opp igjennom årene. Jeg vet ikke om jeg personlig skal rangere de styggeste. Det er ikke slike ting vi vil ha på en fotballbane, slike taklinger må vi få bort, sier Alf-Inge Håland til Dagbladet.

City-fansen har heller ikke glemt episoden. Da Roy Keane viste seg på indre bane i kampen mellom Real Madrid og Manchester City i Champions League, startet omkring 3500 City-supporterne å synge «There's only one Alfie Haaland» ved flere anledninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media