Roy Keane slår et slag for å beskytte dommerne

- Jeg vet det høres sprøtt ut.

• Følg Sunderland-Liverpool direkte 13.45

(Dagbladet.no): I går kom Sunderland-manager Roy Keane dommerne til unnsetning. Den tidligere sinnataggen oppfordrer nå sine kolleger til å dempe aggresjonen mot kamplederne.

Men Keane har ikke glemt hvem han er, og innser at utspillet kan komme fra overraskende hold.

- Jeg vet at det kan høres sprøtt ut, men jeg synes at mange legger for mye press på dommerne, sier han ifølge PA Sport.

De fleste husker Roy Keane som en fantastisk midtbanespiller for Manchester United, men med et tenningsnivå noe over det som kan være sunt - og i stadige diskusjoner med dommerne.

Sint Benitez

I dag møter Sunderland-manager Keane en nesten alltid balansert Liverpool-manager Rafael Benitez, som hisset seg unormalt mye opp etter at dommer Rob Styles ga Chelsea et billig straffespark sist helg.

Styles får ikke dømme Premier League denne helga, og har offentlig gått ut og beklaget seg overfor Liverpool.

RØDE ROY: En lettere nervøs dommer David Elleray får noen klare beskjeder av United-kaptein Roy Keane i april 2001. David Beckham mekler som best han kan. Foto: Reuters/Scanpix
RØDE ROY: En lettere nervøs dommer David Elleray får noen klare beskjeder av United-kaptein Roy Keane i april 2001. David Beckham mekler som best han kan. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Likevel mener Keane at kjeftingen må ta slutt.

- Jeg vet jeg gjorde dette som spiller, og jeg er sikker på at det nå blir trykket bilder av meg hvor jeg jager en dommer (selvsagt, Roy - red. anm.), men det var før.

Nå hevder Keane at han ikke engang snakker om dommerne rett etter kamp.

- Du trenger litt tid for å kjøle deg ned. Jeg har noen ganger snakket med dommeren 48 timer etter kampen, og får fram poengene mine da. Jeg har stor tro på at slike ting vil jevne seg ut i løpet av en sesong.

- Keane kan bli stor

Keane får dessuten en hyllest fra dagens motstander. Rafael Benitez sier i The Independent at han fulgte Keane i opprykkssesongen i fjor.

- Jeg kjente til ham som spiller, og han har blitt en god manager. Det var utrolig sist sesong. Å ligge i bunnen av ligaen for så å rykke opp, det var virkelig bra.

Spanjolen tror Keane kan nå langt også som manager.

Roy Keane slår et slag for å beskytte dommerne

- Roy Keane trenger tid, kanskje vil vi få se om fem år, men allerede nå har han noe spesielt. Han er bra nå, men han kan bli stor, sier Benitez.

ROLIGE ROY: Som Sunderland-manager har Keane sluttet å kjefte på dommerne. I alle fall ifølge ham selv.