Roy Keane tok skjegget. Nå angripes han igjen

«Hva gjør du ikke ... »

FØR OG ETTER:  Roy Keane, med og uten skjegg. Bildet til høyre er fra lørdag, i forbindelse med kampen mellom Irland og Gibraltar. Foto: NTB Scanpix
FØR OG ETTER: Roy Keane, med og uten skjegg. Bildet til høyre er fra lørdag, i forbindelse med kampen mellom Irland og Gibraltar. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United-legenden Roy Keane (43) har skapt en smule ståhei de siste ukene. Både på grunn av et voksende skjegg, og utgivelsen av sin selvbiografi, der han angriper Sir Alex Fergusons regime på Old Trafford.

I helga har han tatt skjegget - en hårvekst som har «provosert» mange.

Da Irland spilte mot Gibraltar lørdag - og vant 7-0 - viste Keane seg nybarbert. Han er assistent for Irland-trener Martin O'Neill, og så plutselig ti år yngre ut.

Men kritikk blir det - uansett.

- Roy Keane har angivelig raket skjegget. Hva gjør du ikke for å promotere en ny bok, skriver England-legenden Gary Lineker på Twitter.

Skapte oppmerksomhet Ryktene begynte å svirre fredag. Ikke lenge etterpå sendte det irske fotballforbundet ut følgende melding på Twitter, med et bilde av Keane:

«Vi kan bekrefte: R.I.P the Beard. Roy har bestemt seg for å ta skjegget kvelden før den første hjemmekampen i kvalifiseringen.»

Alf-Inge Håland - tidligere landslagsspiller og City-profil - var blant dem som skapte oppmerksomhet med uttalelsene sine om Keane-skjegget.

- Du kan ikke ta en mann seriøst når han har et skjegg som ..., twitret han, og viste et bilde av den avdøde despoten Saddam Hussein.

- Veik og middelmådig Med til historien hører Keanes horrortakling av Håland i 2001. Etterpå har de to vært som hund og katt, de har aldri klart å slippe taket i hverandre.

- En veik og middelmådig spiller, var Keanes tilsvar til Håland etter Saddam-sammenlikningen.

Tidligere er det blitt skrevet at Keanes skjegglengde kan relateres til humøret hans. Jo lengre det er, jo dårligere er humøret, visstnok.

Lørdag kunne han i alle fall trekke på smilebåndet - med 7-0-seier over Gibraltar i Dublin. Så gjenstår det naturligvis å se om et av årets mest omtalte skjegg kommer tilbake ...