I DUELL:  Rio Ferdinand og Alex Teixeira. Foto: NTB Scanpix
I DUELL: Rio Ferdinand og Alex Teixeira. Foto: NTB ScanpixVis mer

Roy Keanes nye utbrudd mot United-stjernene

Kalte Rio Ferdinand for «latterlig».

(Dagbladet): Manchester United slo Sjakhtar Donetsk 1-0 i går, og tok seg komfortabelt videre fra gruppe A i Champions League.

Likevel er det ingen tvil om at det er ei tøff tid på Old Trafford.

Klubben forøker å finne sin nye rolle og posisjon etter Sir Alex Ferguson. Og 9. plass i Premier League, er uakseptabelt for arvtakeren David Moyes.

I går kveld satt den tidligere klubbstorheten Roy Keane i studioet til ITV. Denne uka ble det kjent at han mener Sir Alex fortsatt har for mye makt i United.

Og han var ikke nådig på bakgrunn av det han hadde sett i 1. omgang. På dette tidspunktet sto det 0-0 på Old Trafford.

- Ingen reaksjoner Keane sa:

- Jeg har ikke sett noen reaksjoner fra United-spillerne på bakgrunn av skuffelsene den siste uka. De ser ikke ut som et lag, kun en samling spillere som løper rundt.

- Du kan forsvare spillere som gjør feil. Men du kan ikke forsvare spillere som ikke takler, eller går i duell med folk.

- De (United) hadde noen gode sjanser gjennom Ashley Young mot slutten av omgangen. Han burde absolutt scoret. Men jeg synes det oppsummerer situasjonen i United: Det er ikke bra nok.

- Latterlige Keane var varm i trøya i ITVs studio, og fortsatte:

- David Moyes tok presset vekk fra spillerne før kampen da han tok på seg alt ansvar (for situasjonen). Men vi snakker om erfarne spillere her.

- Avgjørelsene til Rio Ferdinand - sjansene han tok - var latterlige. Det er som om han har sin debutkamp i kveld.

- Som vi snakket om før kampen: Det er store spørsmål heftet ved manager og spillere. Det er ikke bra nok for Manchester United.

Matchvinner Roy Keane roet seg ned etter hvert. Phil Jones scoret det avgjørende målet etter 67 minutter.

Dermed vant United fire av sine seks kamper i gruppespillet. Mange vil imidlertid hevde at motstanderne ikke var de verste, med Bayer Leverkusen, Sjakhtar Donetsk og Real Sociedad i gruppa.

Søndag spiller United mot Aston Villa borte.

IKKE NÅDIG:  Roy Keane (foran). Foto: NTB Scanpix
IKKE NÅDIG: Roy Keane (foran). Foto: NTB Scanpix Vis mer