Roy Keanes sjef brukte 100 000 kroner på taxi

For å få fansen hjem fra kamp.

(Dagbladet.no): Etter lang tid med poengtørke og publikumsflukt, har Roy Keane og Sunderlands styreformann Niall Quinn klart å snu skuta.

Helgens seier over Cardiff gjorde fansen i meget godt humør, og da Quinn ankom flyet som skulle ta supporterne hjem brøt det ut i spontan sang.

Dette likte flyselskapet Easyjet dårlig. De anså supporterne for å være en sikkerhetsrisiko, tilkalte politiet og kansellerte avgangen.

- Easyjet overreagerte

Da tok Quinn affære. Han bestilte taxi for drøyt 100 supportere fra Bristol Airport til Sunderland. Regningen på drøyt 98 000 kroner tar han selv.

- Det må ha kostet en formue, men det viser igjen at han er den en av de beste folka i fotballverdenen. Jeg kan ikke tenke meg en eneste styreformann eller en eneste klubb som ville gjort noe sånt for supporterne sine, sier en fan til The Guardian.

EasyJet sier de tilbød hotell og en seinere flytur til fansen som ikke bråkte, men dette avvises av Quinn. Han mener stemningen bare var munter, og at flyselskapet overreagerte.

- Heldigvis er alle trygt hjemme, og vi vil nå sette strek. Til supporterne som fortsatt er irritert, husk at de tre poengene også kom hjem, sier Quinn til avisa.

FÅR ROS: Styreformann Niall Quinn (t.v.) betalte drosje for drøyt 100 supportere etter at de hadde blitt kastet av flyet. Her er han avbildet da han ansatte Roy Keane som manager. Foto: SCANPIX/EPA
FÅR ROS: Styreformann Niall Quinn (t.v.) betalte drosje for drøyt 100 supportere etter at de hadde blitt kastet av flyet. Her er han avbildet da han ansatte Roy Keane som manager. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Blodig discobukse

Låta supporterne sang til ære for Quinn heter «Niall Quinn\'s Disco Pants», og stammer fra styreformannens dager i Manchester City. Under en fuktig bytur, der han hadde gitt lagkamerat Steve McMahon juling, dro Quinn ut for å danse. Et bilde av den 1,93 meter høye spissen på dansegulvet - i bar overkropp og med blodige høyvannsbukser - inspirerte sangen.

Siden har Quinn roet seg betraktelig ned, og han var den første Premier League-spilleren som donerte inntektene fra sin testemonial til veldedighet.

I fjor sommer tok 40-åringen og en gruppe irske forretningsmenn over Sunderland, og de ansatte Quinns tidligere kranglepartner Roy Keane som manager.

Etter en grufull tapsrekke i fjor og i begynnelsen av årets sesong, har Keane nå ført laget til 3. plass på tabellen.