Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Royal League er en fest

I hvert fall om du har vett nok til å være i Trondheim, mener svenskene.

(Dagbladet.no): Danske aviser er entydige i dommen over Esbjergs innsats mot Vålerenga i går ettermiddag: Den var skuffende. For Esbjergs trener, Ove Pedersen, har uttalt at han satser mer på Royal League enn den hjemlige serien.

Og når Vålerenga kontrollerer begivenhetene fra første minutt, og i tillegg viser seg å være ballsikre, er det tunge fakta å svelge.

«Nordmennene troppet opp med sin beryktede organisering, men kombinerte samtidig flott framover på banen», skriver Ekstrabladet, og titler hele saken med «Royal skuffelse i Esbjerg.

Det er B.T.'s vinkel også.

Spinkelt men fortjent

De sammme avisene er enige om at Brøndby-seieren mot Tromsø var meget fortjent. Selv om den satt langt inne. For med 2-1-ledelse til pause var det Tromsø som så ut som et vinnerlag.

Til tross for massivt Brøndby-overtak i banespillet. Men da Mads Skoubo kom på etter pause fikk hjemmelaget snudd det til seier.

«Spinkelt, men fortjent», skriver BT.

Fem stjerners oppvisning

I Sverige er man derimot dypt imponert over Royal League-åpningen. Ikke kampene mellom de svenske og danske lagene, men i de norske oppgjørene var det fest.

«Royal League begynte som en fest. I hvert fall for oss som hadde vett nok til å være i Trondheim, skriver Aftonbladets kommentator Lasse Sundlin, og følger opp med «Herregud, hvilken fotboll!»

Expressen nøyer seg med å konstatere at Djurgården var nær en bragdseier på Lerkendal.

- Et enormt trykk

I Bergen imponerte Brann-fansen med oppmøtet. Til tross for plaskregn hele dagen kom nesten 12 000 på stadion. Og lot seg høre.

- Det var et enormt trykk, sier Halmstad-sjefen Janne Andersson til Aftonbladet.

- Det er klart jeg er skuffet over at vi ikke scorer, men det var veldig bra kvalitet spillemessig.

ET VERDIG PUNKTUM: Thorstein Helstads bom, med påfølgende hælspark i mål ble et verdig punktum på en kamp du bare kan le av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media