- Royal League er viktig for VIF

Vålerenga har heng på Stabæk etter 0-0 mot HamKam

ULLEVAAL (Dagbladet.no) Vålerenga-HamKam 0-0.

Ullevaal stadion er i ferd med å bli et fort for Vålerenga. Før dagens kamp hadde oslolaget vunnet fem av sine seks siste kamper på hjemmebane.

Seier ble det ikke i dag, men bohemlaget berget iallfall uavgjort i en kamp hvor begge parter skapte store sjanser.

- Vi gikk for tre poeng, så vi er ikke fornøyde med ett. Men samtidig har jo de også sine sjanser, og de kunne fort ha avgjort minutter før slutt, innrømmer VIF-trener Petter Myhre overfor Dagbladet.no.

Applaus for Stabæk

Dermed holder de avstanden til Stabæk, som er den fremste konkurrenten i kampen om fjerdeplassen og innpass i Royal League.

Riktignok virket ikke denne turneringa å bety så mye for supporterne da VIF-klanen applauderte da speakeren opplyste at Stabæk hadde scoret på Åråsen.

Forklaringen er sjølsagt at målene kom mot erkerival Lillestrøm, og Myhre understreker uansett at:

RONNY RYDDER OPP: Ronny Johnsen rydder unna foran HamKams Espen Olsen. Foto: Scanpix
RONNY RYDDER OPP: Ronny Johnsen rydder unna foran HamKams Espen Olsen. Foto: Scanpix Vis mer

- Royal League er viktig for Vålerenga. Den vil gi oss god matching mot de beste nordiske lagene, sier treneren, og forsikrer at laget hans ikke har noen problemer med å motivere seg for kampene som står for tur.

Kampen på Ullevaal startet derimot avventende, og ingen av lagene klarte å feste et klart grep om begivenhetene på banen.

Alt i alt var Vålerenga det dominerende laget før pause - spillemessig. Men HamKam skapte omgangens to største sjanser.

Disse sjansene kom dessuten på rappen rundt det 30. minutt:

Sørum burde scoret

Først fikk Marius Gullerud skyte upresset fra ti meters hold etter et flott innlegg fra venstrekanten. Bare en Arni Gautur Arason i full strekk hindret scoring.

Etter det påfølgende hjørnesparket stanget så Joachim Sørum ballen svakt til side for mål. Det forsøket burde ha endt mellom stengene.

Vålerengas største sjanse i omgangen kom da Freddy do Santos kastet seg fram på et innlegg foran mål i det 21. spilleminutt. Ballen gikk via en motspiller og til corner.

For øvrig ble første halvdel skjemmet av svake innlegg, lavt tempo, dårlige dødballer og overoptimistiske langskudd fra begge lag.

- Vi ble altfor altfor passive, samtidig som de forsøker å dra ned tempoet, forklarer Myhre.

Fredheim Holm nær scoring

HamKam sto høyere fra starten av andre omgang. Muligens var hensikten å sjokke hjemmelaget, og i så fall funket det ikke nevneverdig. Tvert imot åpnet det mer rom for de hvite og blå.

Omgangens første sjanse gikk nemlig til VIF og Daniel Fredheim Holm, som headet like utenfor mål i det 48. minutt.

Deretter fulgte Christian Grindheim opp på nesten identisk vis fem minutter seinere.

Etter dette fulgte det en stor periode uten særlig dramatikk, før HamKam plutselig klarte det de ikke klarte i begynnelsen av omgangen: å sette VIF under press.

Rett før full tid kunne dette ha gitt uttelling da Oluwasegun Abiodun kom helt alene med Arason. Dessverre for HamKam klarte han ikke å presse skuddet under tverrliggeren.

HamKam-trener Frode Grodås virket likevel fornøyd.

- Innsatsen er helmaks, vi greide å flytte laget fram i perioder og vi kunne faktisk ha blitt belønnet med scoring, oppsummerer han.

ROYAL LEAGUE I SIKTE: Vålerenga og trener Petter Myhre har heng på Stabæk etter dagens uavgjortkamp mot HamKam.