Royal League-finalen spilles i Göteborg

Brann–IFK Göteborg 0-1. Et B-preget Brann-lag sørget for at Royal League-finalen skal spilles i Göteborg.

Dermed får verken Rosenborg eller København spille på hjemmebane i Royal League. Finalearenaen går til klubben som får flest poeng i mellomspillet. IFK blir vinnere ettersom de har skaffet seg 10 poeng – tre mer enn RBK kan få, og tre mer enn hva København endte på.

Dermed er det sikkert at finalen spilles i Göteborg, på Nya Ullevi. IFK trengte faktisk bare ett poeng mot Brann i Bergen for å klare det.

Og akkurat det ble heller ikke noe problem. Brann startet kampen med sju B-spillere, og presterte ikke akkurat noe finspill på hjemmebane. Det var derfor fortjent at gjestene fra Sveriges vestkyst ledet 1-0 til pause, etter scoring av forsvarsspilleren Karl Svensson. Midtstopperen ruvet høyest på fremste stolpe på en corner.

Selv om Brann dominerer i andre omgang, maktet de aldri å hente inn forspranget. Til det skapte bergenserne for få sjanser.

Dermed vinner IFK knepent 1-0, og går til finalen i Royal League med ti poeng. Vålerenga tar andreplassen i gruppa med fem poeng, mens Brann kun fikk med seg det ene poenget 2-2 kampen mot VIF ga dem.

Seinere i kveld spiller Rosenborg og Malmö for å avgjøre den siste plassen i finalen. Avgir Rosenborg poeng i Malmö, går København videre til finalen.

Vinner Rosenborg er trønderne klare for finalen.

(ANB)

IFK AVGJORDE SELV: Peter Ijeh og IFK slo Brann i Bergen, og får hjemmebane i Royal League-finalen. Foto: SCANPIX
IFK AVGJORDE SELV: Peter Ijeh og IFK slo Brann i Bergen, og får hjemmebane i Royal League-finalen. Foto: SCANPIX Vis mer