Royal League i fem nye år

Royal League har fått godkjennelse fra FIFA og UEFA til å fortsette den skandinaviske klubbturneringen i ytterligere fem år.

Det var under en FIFA-kongress i Marokko sist helg at Det internasjonale fotballforbundet og Det europeiske fotballforbundet behandlet søknaden fra fotballforbundene i Norge, Sverige og Danmark, og ga tillatelse til å fortsette Royal League-samarbeidet i fem nye år.

Forrige sesongs Royal League ble gjennomført med en midlertidig godkjennelse, og betingelsene fra FIFA og UEFA var at klubbturneringene ikke må kollidere med andre europeiske cuper, samt at Royal League ikke skal erstatte de nasjonale cupene.

– Det er fint å se at FIFA og UEFA etter ett års naturlig betenkningstid og evaluering nå har gitt oss en formell godkjennelse i fem år, kommenterer det danske styremedlemmet Per Bjerregaard i Royal League.

FC København ble de første mesterne i Royal League da de beseiret IFK Göteborg i finalen i mai. FCK tjente 9,25 millioner kroner på Royal League sist sesong. Terminlisten for kommende sesong blir offentliggjort rundt 1. oktober.

Fire lag er allerede klare for den skandinaviske klubbturneringen. Det er de regjerende mesterne FC København samt Brøndby, Midtjylland og AaB. Den norske og svenske toppserien er ikke ferdigspilt før i slutten av oktober. De fire beste lagene fra hvert av de tre landene kvalifiserer seg til Royal League.

(ANB)