-  Royal League tredjeprioritet

Arne Erlandsen kan i dag vinne tidenes første Royal League-tittel. Uten at jubelen står i taket i Göteborg.

Tirsdag så hele 34 000 tilskuere lokalderbyet IFK Göteborg-Örgryte på Ullevi. I kveld ventes det cirka 15 000 tilskuere til Royal League-finalen mellom IFK og FC København.

-  Derbyet betyr mer enn alt. For oss har Allsvenskan førsteprioritet. Cupen er andreprioritet. Fordi vi da kan komme ut i Europa. Mens Royal League er et fint tilskudd med matching i en periode der vi ikke spiller, sier IFK-trener Arne Erlandsen til Dagbladet.

Forandringer

IFK-treneren mener Royal League er kommet for å bli. Men ønsker en del endringer.

-  Det vil være en fordel, i alle fall i Norge og Sverige, at vi er ferdige med Royal League før seriestart. Vi er avhengig av at media også følger med. Men nå drukner det litt. Jeg vil også hatt kvart- og semifinaler - gjerne hjemme og borte. Dermed vil alle kampene få betydning. Nå spilte vi seinest en kamp i Bergen som ikke betydde noen ting for Brann, sier Erlandsen.

-  Konseptet er blitt bra mottatt i Norge og til dels i Danmark. I Sverige har den ikke vært så populær. Det tror jeg kommer av at svenskene generelt er mer konservative, mener Erlandsen - som også mener stadionfasilitene i Sverige bør bedres.

Ny erfaring

I kveld møter Erlandsen tidligere Stabæk-trener Hans Backe på motsatt trenerbenk - bare to dager etter sist kamp.

-  Dette blir en helt ny erfaring for både meg og spillerne med kamper så tett på hverandre. Klart det blir spesielt, sier Erlandsen.

FC København-trener Backe er ikke sikker på at det tette programmet betyr for mye.

-  Normalt ville det vært det. Men IFK fikk et positivt resultat med seg fra derbykampen, sier Backe til Dagbladet.

-  Vi har slått dem to ganger tidligere i Royal League. Men nå er det finale på Ullevi. Og det er helt andre forutsetninger, mener svensken.

FINALEKLAR: IFK har hatt Royal League-suksess etter at Arne Erlandsen overtok. I kveld møter de FC København i finalen. Her er Erlandsen sammen med Peter Ijeh. Foto: Digitalsport