Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Royal målfest på Lerkendal

Åtte mål og fotballfest da RBK spilte 4-4 mot Djurgården.

(Dagbladet.no) RBK - Djurgården 4-4: Det er lenge siden Rosenborg har produsert like mange sjanser på Lerkendal. Og det er enda lenger siden Harald Martin Brattbakk har scoret to mål i samme kamp.

Men det hjelper svært lite når Espen Johnsen tar på seg spanderbuksene og vandrer inn i målet.

For la det være sagt med en gang: RBK er et mye bedre lag enn Djurgården. Likevel var de to minutter unna et bittert tap i åpningskampen i Royal League.

Gikk på skinner

Åpningen av selve kampen bar ikke bud om det. Trønderne anggrep og rullet opp det ene angrepet etter det andre. Og da Pa Dembo Tourray fomlet inn 1-0 så det ut som grei skuring. Når Harald Brattbakk headet inn sin andre minutter senere burde det vært game, sett, og match.

I stedet fikk Tobias Hysèn banke inn 1-2 fra femten meter. Og så kom Espen Johnsen. Djurgårdens femte corner ble som vanlig skrudd inn i et overbefolket felt. Men denne gangen var skruen litt drøyere enn på de foregående.

Så Johnsen kunne ikke annet enn å slå ballen i eget mål.

Mer keeper-tøys

image: Royal målfest på Lerkendal

Andreomgangen begynte i et litt roligere tempo enn den frenetiske førsteomgangen. Det tok et drøyt kvarter før det eksploderte igjen.

Innbytter Thorstein Helstad kranglet seg inn på fem meter og hadde en enkel jobb med å gi RBK ledelsen igjen.

Før Johnsen-showet varmet bortesupperterne atter en gang.

Ti minutter etter Helstads scoring feilberegnet keeperen totalt en ny corner. Elias Storm trengte bare å sette hodet til ballen, som dermed dalte inn i det åpne målet.

Og minuttet etter var fadesen komplett. Patrick Amoah fikk stå alene på tjue meter og banket ballen utagbart inn bak Johnsen.

Ballen som ikke ville inn

Så fortsatte det som om ballen i Trøndelag hadde blitt utsatt for en forbannelse. Uansett hvordan Rosenborg prøvde ville ikke ballen inn.

 • Brattbakk bommet på straffe.
 • Christer George satt ballen utenfor fra fem meter.
 • Stensaas skjøt mellom beina på Tourray fra skrått hold. Og til corner.

  Overtidsmål


  Men Rosenborg er ikke seriemestere i år uten evne til å score sent. Så også i dag. Brattbakk stjeler ballen inne i Djurgårdens straffefelt på overtid, kliner til fra fem meter.

  Og naturlig nok redder Tourray. Men nå er Helstad på plass også. Først bommer han på ballen fra åpnet mål. Men etter hullet i lufta følge hælen som vipper ballen inn i korthjørnet.

  Og det satte punktum for en utrolig kamp på Lerkendal.

  Defensivt ikke bra, offensivt veldig bra, oppsummerte den nye hovedtreneren Per Joar Hansen overfor TV Norge.

  Og har selvfølgelig rett. Men det sørget i det misnte for stor underholdnign på en torsdag kveld.

DOBBEL BRATTBAKK: Harald Martin vet fortsatt hvor målet står. Selv om han bommet på straffe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media