RØYKBOMBER: Også røykbombene var i protestfarger, selvfølgelig. Supporterne brukte siste serierunde til nok en Glazer-protest. Foto: TIM HALES/AP
RØYKBOMBER: Også røykbombene var i protestfarger, selvfølgelig. Supporterne brukte siste serierunde til nok en Glazer-protest. Foto: TIM HALES/APVis mer

Røykbomber og protestfly mot United-eierne

Manchester-seier til ingen nytte.

|||(Dagbladet): Manchester United - Stoke 4-0.

En seier til ingen nytte, for Chelsea brøt Manchester Uniteds dominans i England da de knuste Wigan 6-0 i London.

- Vi var nære, men kan ikke annet enn å prøve igjen neste sesong. Spillerne har levert bra denne sesongen, men jeg skjønte at det ikke ville gå i dag da Wigan ble redusert til ti spillere, sier sir Alex Ferguson til Sky Sports.

Det var nok ikke så mange United-supporteren som virkelig trodde på Wigan-hjelp i ettermiddag og dagens United-kamp handlet derfor vel så mye om kraftige protester mot Glazer-familien.

Stoppet av politietAllerede før kampstart kokte det på utsiden av Old Trafford. Og det var ikke United-supportere i gullrus. Det var rasende fans som ville bruke sesongens siste kamp til å demonstrere mot de amerikanske eierne.

Store politistyrker måtte holde tilhengerne unna klubblokalene og VIP-inngangen. Ifølge The Guardian ble det også kastet flere røykbomber på utsiden av Old Trafford.

ENKEL SEIER: Darren Fletcher scoret ett av målene da United hadde full kontroll mot Stoke. Foto: ANDREW YATES/AFP
ENKEL SEIER: Darren Fletcher scoret ett av målene da United hadde full kontroll mot Stoke. Foto: ANDREW YATES/AFP Vis mer

Manchester United Supporters' Trust (MUST) delte ut flere tusen protestplakater, som fylte stadion sammen med de grønne og gule skjerfene. De hadde også leid et fly, som sirkulerte over stadion med banneret «Glazers Out».

Hjemmefansen blåste også ut flere pipekonserter med nye protestfløyter.

Avram Glazer skulle egentlig representert familien i Manchester i dag, men han kom seg ikke til England på grunn av askeskyene, melder Press Association.

Det er forventet at gruppa «De røde ridderne» vil komme med et bud på klubben i løpet av de neste ukene, men det er ikke så mye som tyder på at Glazer-familien er villig til å selge. Før helga ble det kjent at de takket nei til 14 milliarder kroner for klubben.

Full kontrollSelv om minuttene før kampstart var preget av store protester, lot ikke spillerne seg forstyrre av dette. De har nok blitt ganske vant til demonstrasjonene.

På banen var det aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle havne.

LITE GULLFOKUS: Det var ikke mye som tydet på at United spilte om gull før kampen. Foto: TIM HALES/AP
LITE GULLFOKUS: Det var ikke mye som tydet på at United spilte om gull før kampen. Foto: TIM HALES/AP Vis mer

Dimitar Berbatov misbrukte et par gode muligheter på hodet, etter to strålende forarbeid av Nani.

Darren Fletcher var derimot effektiviteten selv, da han banket Uniteds første opp i nettaket etter en drøy halvtime. Bare sju minutter seinere doblet Ryan Giggs med en bredside, etter at han ble spilt fram av Berbatov.

Stoke skapte fint lite, og var aldri i nærheten av å true Manchester-gutta.

Nytt selvmålRett etter pause ble også Mr. Selvmål Uniteds nest mestscorende denne sesongen. Wayne Rooney slo inn fra dødlinja og Danny Higginbotham klønet ballen inn i egne nettmasker.

Dermed har diverse selvmålsscorere nettet 12 ganger for United i år - like mange som spissen Berbatov.

Andreomgangen på Old Trafford ble ganske tam, etter hvert som Chelsea-målene rant inn i London.

POLITIET PASSET PÅ: Manchester-politiet passet på at supporterne ikke kom i nærkontakt med klubbledelsen. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
POLITIET PASSET PÅ: Manchester-politiet passet på at supporterne ikke kom i nærkontakt med klubbledelsen. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS Vis mer

Innbytter Ji-Sung Park stupheadet inn Uniteds fjerde seks minutter før slutt, og United-gutta viste tydelig at det betydde fint lite. Scoringsjubelen fra helt fraværende.

Edwin van der Sar måtte strekke seg langt på et par Stoke-sjanser mot slutten av kampen - og viste at 39 år er en fin alder for en fotballkeeper.

Rooney måtte forlate banen med en skade, men Ferguson tror ikke VM er i fare.

- Det er nok dessverre lysken igjen, men jeg tror ikke det er så alvorlig.

PS! Burnley slo Tottenham 4-2 og Arsenal vant 4-0 hjemme mot Fulham. Dermed beholdt Arsenal tredjeplassen.

FORSVINN: Klar beskjed fra tribunen. Foto: ANDREW YATES/AFP
FORSVINN: Klar beskjed fra tribunen. Foto: ANDREW YATES/AFP Vis mer