Roys tre musketerer

Her ser du Roy Hodgsons luksusproblem - spissene Egil Østenstad, Hannes Sigurdsson og Peter Kovacs.

• Les mer: 12 sider om seriestarten i Dagbladet papir i dag!

STAVANGER (Dagbladet): Da Viking trengte et vinnermål mot et hardt kjempende Bodø/Glimt, brukte han like godt alle tre.

Det resulterte i seier foran et fullsatt Viking stadion. Etter en nervøs start på kampen, viste Viking at de er et betydelig bedre lag i år enn i fjor. Og de har spisser som scorer.

Vinnertrekket

At Peter Kovacs i løpet av et 12 minutters innhopp scoret vinnermålet, viser hva slags luksusproblem Roy Hodgson har. Tre jevngode senterspisser som kjemper om to plasser.

-  Kovacs er et konstant problem for meg når laget skal tas ut. Vi kan som regel ikke spille med tre spisser, sier Hodgson.

Det gjorde engelskmannen i går. 11 minutter før full tid tok han ut en forsvarsspiller og satte inn Peter Kovacs sammen med Sigurdsson og Østenstad på topp. Det ga hjemmelaget vinnerscoringen de trengte.

-  Det var ikke en vanskelig avgjørelse. Vi hadde så stort trøkk framover at jeg ikke så på det som en stor risiko, sier Viking-trener Hodgson om sitt vinnertrekk.

KOLLEGER: Hannes Sigurdsson, Egil Østenstad og Peter Kovacs er vanskelige å stoppe inne i feltet. I går dro de seieren i land for Viking. Foto: Erling Hægeland
KOLLEGER: Hannes Sigurdsson, Egil Østenstad og Peter Kovacs er vanskelige å stoppe inne i feltet. I går dro de seieren i land for Viking. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Målet var klassisk Kovacs: Høyest og sterkest i boksen, et kraftig hodestøt forbi keeper.

-  Utrolig lettet

-  Selve headingen var enkel. Det vanskelige var å være på rett sted til rett tid, er Kovacs\' kommentar til en scoring som betydde ekstra mye for ham personlig. I oppkjøringa har han ikke fått tillit som førstevalget på topp ved siden av Egil Østenstad. Derfor var følelsene sterke da han satte vinnermålet. Da ballen gikk inn, så han nesten sint ut før storsmilet kom. Etterpå avviste han følelsen var: «Der fikk du den, Hodgson».

-  Nei, jeg var bare så utrolig lettet over å score, sier ungareren, som gjorde det samme mot Rosenborg i generalprøven.

Treneren vil ikke si om Kovacs er nærmere start-elleveren etter denne kampen.

-  Gamle høyder

-  Han var nær før kampen også. Det var et vanskelig valg: Skulle jeg velge de to som har spilt mest sammen i vinter, eller han som gjorde det bra i kampen mot Rosenborg?

I går valgte han det første.

Om hans mål var det avgjørende, så var kollega Østenstads scoring en knapp halvtime tidligere vakrere. Peter Kopteff sendte i vei Hannes Sigurdsson opp på venstreflanken, som slo et perfekt innlegg til en Østenstad på løp inn mot bakre stolpe.

-  Et fantastisk innlegg, som jeg traff ganske godt, sier Østenstad. Etter en treig start vokste han seg til gamle høyder utover i andre omgang. Men hvor mange mål han har tenkt å score i sin siste sesong, vil han ikke si.

-  Jeg har aldri satt meg slike mål, men som spiss vil jeg jo score i hver kamp. Og det gjør man jo sjelden, sier Egil Østenstad.