Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler: - Coachingen er ikke problemet

LSK taper stadig poeng på tampen av kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - LSK 3-3.

Etter Lillestrøms dramatiske uavgjortkamp mot Lyn i går, var det mange som var spent på hvordan Uwe Rösler ville reagere.

Nok en gang måtte den ærgjerrige treneren stå og se på at laget hans rotet bort verdifulle poeng helt på tampen av kampen.

- Jeg har ingen svar, startet Lillestrøm-sjefen rolig da han møtte pressen.

- Skjønner ingenting

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi gir bort poeng mot slutten igjen og igjen, jeg har ingen forklaring. Laget skal være godt nok trent, forsikret han.

- Kan coachingen fra sidelinja være et av problemene?

- Ja ... Jeg tar på meg det hele og fulle ansvaret for alle poengene vi har tapt mot slutten av kampene, svarer Rösler først, ironisk.

image: Rösler: - Coachingen er ikke problemet

Så formulerer han seg i klartekst.

- Nei, jeg kan jo ikke gå inn på banen og duellere og score mål. Dette handler ikke om dårlig coaching, sier han til Dagbladet.no.

- Har tapt elleve poeng

Hva det handler om, bør romerikslaget snarest mulig finne ut av. For uten alle de seine poengtapene, ville de vært klart i førersetet i kampen om seriegullet.

- Jeg tror vi har tapt elleve poeng mot slutten av kampene, sier en oppgitt Rösler, som antakelig har regnet seg fram på denne måten:

• Borte mot Rosenborg (3-3) mistet Lillestrøm seieren etter mål imot i det 81. og 84. minutt. Konsekvens: To tapte poeng.

• Borte mot Stabæk (2-2) mistet Lillestrøm seieren etter et mål imot i det 89. minutt. Konsekvens: To tapte poeng.

• Borte mot Tromsø (1-0) mistet Lillestrøm et uavgjortresultat etter et mål imot i det 72. minutt. Konsekvens: Ett tapt poeng.

COACHET SÅ GODT HAN KUNNE: Uwe Rösler sier til Dagbladet.no at han ikke kan spille for gutta sine. Her på Ullevaal i går kveld. Alle foto: Scanpix
COACHET SÅ GODT HAN KUNNE: Uwe Rösler sier til Dagbladet.no at han ikke kan spille for gutta sine. Her på Ullevaal i går kveld. Alle foto: Scanpix Vis mer

• Hjemme mot Odd Grenland (2-2) mistet Lillestrøm seieren etter et mål imot i det 89. minutt. Konsekvens: To tapte poeng.

• Hjemme mot Fredrikstad (1-1) mistet Lillestrøm seieren etter en scoring imot i det 73. minutt. Konsekvens: To tapte poeng.

• Borte mot Lyn (3-3) mistet Lillestrøm seieren på overtid. Konsekvens: To tapte poeng.

Alt dette er tippeligakamper hvor Lillestrøm har tapt poeng på grunn av scoring imot i løpet av de siste 20 minuttene av kampen. Konsekvens samlet sett: Elleve tapte poeng.

Kunne ledet med ti poeng

Hvis vi enkelt og greit plusser disse 11 poengene på de 30 som LSK faktisk har, ligger laget plutselig ti poeng foran Brann i stedet for ett poeng bak.

Når det er sagt, blir dette sjølsagt for enkelt og greit: Også gullrivalene taper poeng på tampen av kamper nå og da.

Men at Lillestrøm har hatt en ekstra lei tendens til å rote det til for seg på slutten, er det liten tvil om.

Lyn-spillerne visste om svakheten

Denne tendensen hadde også gårsdagens motlag merket seg.

Lyn-trener Henning Berg vil ikke spekulere i hva det skyldes, men han bekrefter at han har lagt merke til Lillestrøms problem.

- Jeg tok ikke opp dette med spillerne før kampen - det glemte jeg faktisk, ler Berg.

- Men spillerne så heldigvis ut til å huske det likevel, smiler han.

Din kommentar: Hva tror du er grunnen til LSKs svikt på slutten av matchene?

ØKTE TIL 3-1: Med Michael Mifsuds andre scoring så det ut til å gå mot LSK-seier og serieledelse.
UTLIKNINGEN: Stefan Gislason ødela for LSK med sitt mål i kampens siste sekunder.