Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler: - Jeg har ikke vunnet noe siden barnehagen

LSK-treneren ha nytt gull.

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Uwe Rösler har en lang spillerkarriere å være stolt av. Og han fikk en god start på trenerkarrieren med fjerdeplass i Tippeligaen og cupsølv i fjor.

Men for en vinnertype som den tyske Lillestrøm-treneren er det noe eget å vinne et trofé. I morgen kveld står Royal League-trofeet og venter på ham i Parken i København.

Mellom Rösler og pokalen står Ståle Solbakken og FC København.

- En seier i morgen vil gi oss en veldig dytt inn i den nye sesongen, sier Rösler.

Norsk-engelsk

Han varslet nylig i Romerikes Blad at han vil bli snakket til og selv svare på norsk. Han har lovet at intervjuene skal gjøres på norsk om Rosenborg blir slått i serieåpningen på søndag.

Men først er det internasjonal fotball i Royal League. Og på ettermiddagens pressekonferanse skiftet han fort til engelsk.

Bare da Dagbladet.no spurte når han sist vant et trofé, ble han nødt til å gripe til dagligspråket han bruker med sønnene sine.

HELT PÅ ÅRÅSEN: Uwe Rösler klarte det nesten i fjor, og satser på å sørge for gull i år. Første sjanse er i kveld. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
HELT PÅ ÅRÅSEN: Uwe Rösler klarte det nesten i fjor, og satser på å sørge for gull i år. Første sjanse er i kveld. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

- Når jeg vant noe sist? When I was young - in barnehagen, gliser han - tydelig fornøyd med språkføringen.

Nytt nivå

Han varlset umiddelbart etter cuptapet mot Molde i fjor at Royal League blir viktig. Og mener laget lærte av det som skjedde da de ikke innfridde favorittstempelet på Ullevaal-matta.

Royal League-vinteren har blitt en opptur.

- Definitivt. Helt ærlig forventet vi ikke å nå så langt. Det har gitt oss mye selvtillit å gå ubeseiret gjennom turneringen. I hodene våre har vi nådd et nytt nivå.

- Hvilke beskjeder gir du gutta før de går på banen?

- Gjør som vi har gjort i vinter. Hold hodene kalde, og hjertene varme. Ikke vis dem noen respekt, sier Uwe Rösler.

Debatt

Rösler: - Jeg har ikke vunnet noe siden barnehagen

Hvordan går det med Lillestrøm i Royal League-finalen?

VIL HA POKALEN: Uwe Rösler har lyst til å ta med dette trofeet til Åråsen. Da må LSK slå Ståle Solbakkens menn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling